"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Nikolina Damnjanović - Taljatele na Zlatiborski način (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 0

Sastojci:

- Zlatiborac tanka slanina

- Zlatiborac svinjski suvi vrat

- Zlatiborski kajmak 100g

- Taljatele 250g

- Neutralna pavlaka 500ml

- Puter 50g

- Parmezan 50g

- Belo vino 50ml

- Beli luk 3 čena

- Maslinovo ulje

- Vegeta, So, Biber

Pripema:

U ključaloj vodi uz dodatak soli i ulja skuvati taljatele.

Slaninu i suvi vrat iseći na tanke trakice, beli luk iseći na sitne kockice.

U manju šerpicu na maslinovom ulju propržiti slaninu i suvi vrat, kada se to uprži dodati beli luk, zatim dodati kajmak.

Kada se kajmak istopi dodati belo vino, krčkati dok ne izgubi miris belog vina i naliti neutralnu pavlaku.

Na tihoj vatri kuvati 15-ak minuta, pred sam kraj dodati puter i parmezan, promešati dok se ne istopi puter i začiniti po ukusu.

Taljatele spojiti sa sosom. Servirati toplo i dekorisati.

Savet: Pre začinjavanja probati, jer su sastojci poprilično slani. Prijatno!

Foto: Nikolina Damnjanović

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA