"Tražimo najukusniji praznični recept!" konkurs: Jasmina Milošević - Zakuska & druženje (FOTO)

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

  • 11

Sastojci:

- svi mogući dostupni “Zlatiborac” proizvodi iz obližnjih marketa a i šire;

- sirevi (razni);

- sirovo/sušeno voće i povrće (domaće a može i uvezeno);

- hleb (bez koga retko šta ide u Srbiji);

- malo društvo ali odabrano i mašta.

Foto: Jasmina Milošević

Priprema:

Kada ste sve osmislili i aranžirali sastojke sa kojima raspolažete i stavili na sto da svi prisutni uzivaju u pogledu, potrebno je zagrejati sir za fondi (ja sam ga kupila u Austriji jer ga ovde nisam do sada pronalašla) u tavi na šporetu a zatim staviti na aparaturu koja je već na stolu i upaljen je “plamen” koji će držati vatru i sir otopljenim, onda se  bacate u akciju.

Razmišljanje, kombinatorika i na kraju sam užitak koji ste iščekivali. Padala su tu i iznenađenja mada se niko nije usudio, ili bolje reći nije imao srca, da naše zimske a jestive drugare (Sneška, Deda Mraza i pningvinčiće) baca na visoku temperaturu da se ne bi istopili ali zato razni drugi ukusi su se stopili.

Praktikuje se da se na viljušku za fondi  prvo “nabode” hleb, zatim pršut pa sve to u topljeni sir.

Kako Zlatiborac ima razna iznenađenja (ovog puta za neke od nas je to bila „Hot čili salama”) nije bilo teško pustiti mašti i slobodi na volju.

Čvarke smo s razlogom preskočili, mislim ipak bi to bilo to much mada... da vam odam tajnu, bili smo fini. Sireve smo motali kao poklončiće “Premium šunkom” a urme punjene bademom sa tankom slaninicom. Sve vam je jasno i vrlo prosto!

Jedino što nam je sto bio mali pa ne možete da vidite kakve su bile čizme Deda Mraza (to prepuštam vašoj mašti) ali je zato ekipa bila i više nego vesela. I što je najlepše od svega, takvo druženje može da traje i traje sve dok imate zalihe sastojaka i dok plamen fondija  gori. A može i duže... dok ne postane tradicija, kao „Zlatiborac”!

Želiš da osvojiš vikend za dvoje na Zlatiboru? Prijavi se na konkurs “Tražimo najukusniji praznični recept!”

Praznična euforija je uveliko počela. Glavni sastojak svakog praznika je lepa trpeza sa ukusnim đakonijama. Tim povodom Zlatiborac i Telegraf te pozivaju da i ti učestvuješ u nagradnom konkursu pod nazivom Tražimo najukusniji praznični recept!” i podeliš sa nama svoju kulinarsku tajnu. Najvrednije i najvičnije od vas ćemo obradovati putovanjem na Zlatibor i pokloniti im omiljene proizvode.

Pokaži svoje kulinarsko umeće, koje će te s Zlatiborcem odvesti na Zlatibor!

Pošalji nam fotografiju, recept sa Zlatiborac proizvodom i komentar zašto je baš tvoj recept zaslužio titulu najboljeg jela za prazničnu trpezu na mejl: posaljirecept@telegraf.rs a mi ćemo ih objaviti na našem portalu. Najkreativniji recept i komentar po oceni našeg žirija osvajaju vikend na Zlatiboru za dve osobe a dva drugoplasirana ukusan paket Zlatiborac proizvoda.

Konkurs je otvoren do 15.01.2019. do 23:59. a pobednike ćemo proglasiti 21.01.2019.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA