≫ 

Evo zašto morate da napišete svoje ime naopačke u avionu ako se plašite letenja (VIDEO)

Otkrivamo nekoliko metoda koje možete da iskoristite sledeći put kada budete sletali ili poletali

  • 0

Letenje je jedan od najbezbednijih oblika transporta, ali uprkos tome više od 20 miliona ljuda ima "aviofobiju", odnosno strah od putovanja avionom.  Jedna od najgorih stvari sa kojima može da se suoče svi koji se plaše letenja je turbulencija, poznata kao i propadanje aviona, koja steže srce skoro svakom putniku.

Ako čujete da pilot u avionu izgovara ove reči - spremite se za najgore

Čim uđete u avion, stjuardesa već zna jednu jako važnu stvar u vezi sa vama - evo i koju!

Otkriveno zašto letenje avionom nije zdravo!

Piloti godinama uveravaju da turbulencija, iako može da bude zastrašujuća, ne predstavlja pravu pretnju. Ona je normalna pojava. Avioni lete zahvaljujući strujanju vazduha, koja je uglavnom pravilao, zbog čega je i let bude prijatan. Ali ponekad se desi da strujanje postane nepravilno, zbog čega avion počne da "poigrava", kreće se gore, dole ili leluja.

Veteran Ron Neilsen otkrio je neke od najboljih načina da se izborite sa strahom kada je letenje u pitanju, od poletanja do sletanja.

Poletanje

Kada avion ubrazava i piprema se za poletanje, većina putnika ima tendenciju da postanu napeti zbog straha. Nilsen kaže da ovo nije loš odgovor na nervozu. Stezanje celog tela oko 30 sekundi dok se avion kreće po pisti odličan je način za oslobađanje adrenalina koji će vas oraspoložiti i  podići. Nakon što to radite posle pola minuta, oslobodite svoje telo i počnite da dišete duboko.

Turbulencija

Sjajan trik da skrenete misli i prebrodite turbulenciju jeste da uzmete ruku, koja vam nije dominanta i njome ispišete svoje ima naopačke. Ovo radite nekoliko puta, sve dok ne prođe neprijatnost. Ako ste i dalje nervozni, počnite da dišete kroz cevćicu za piće. Ovo će usporiti i smanjiti kapacitet vašeg disanja, što trebalo da vas smiri.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA