≫ 

Najluđa prevara ikada: Uspeo je da proda aerodrom koji ne postoji i da zaradi preko 200 miliona dolara

Izgubiti se na velikom aerodromu nije nimalo retka pojava

  • 0

Bilo da je aerodrom veliki i da ima više terminala ili da je mali, možete da se izgubite i da vam treba vremena da se snađete, ali velike “zveri” sa ogromnim krilima su nešto što ćete teško mimoići.

Aerodrom doneo rigoroznu odluku: Zabranjeno spavanje unutar terminala

Onda dolazi pitanje koje želimo da vam postavimo: kako je to zaboga Emanuelu Njudu pošlo za rukom da proda ne jedan avion koji ne postoji već ceo aerodrom? Ne samo da je uspeo da ga proda, već je to uradio za impozantnu sumu od čak 242 miliona dolara.

Ovo je prevara veka. Foto: Pixabay/Jeshootscom

Sigurno ste čuli za neku internet prevaru. Ona je poslužila kao  inspiracija i ovom snalažljivom čoveku koji je uspeo da proda aerodrom u Nigeriji bankaru Nelsonu Sakagučiju iz Brazila u periodu između 1995. i 1998. godine.

Pre svega, Njud je bio u veoma povoljnoj poziciji jer je bio direktor Union Banke u Nigeriji i to mu je dalo pristup nekim vezama, informacijama i dokumentacijam koje drugi nisu imali. On je obavestio gospodina Sakagučija da planiraju da grade aerodrom u Abudži i objasnio mu kako ima šanse da zaradi 10 miliona dolara.

On je odlučio da odmah uplati 191 miliona u kešu, a  2004. godine sprovedena je istraga i svi članovi bande su uhapšeni i privedeni pred licem pravde za 86 tačaka optužnice za prevaru i 15 tačaka za podmićivanje.

Pošlo mu je za rukom da proda izmišljeni aerodrom. Foto: Pixabay.com

Oni su se izjasnili da nisu krivi i odbili su da podmite članove suda. Njud je pokušao da podmiti šefa komisije Nuhu Ribada sa 75.000 dolara, ali to mu nije pošlo za rukom. On je optužen i za davanje mita pored toga što je pokušao da kidnapuje svedoka. Osuđen je za 5 tačaka optužbe sa 5 godina zavora i novčanom kaznom od 10 miliona dolara.

Pušten je iz zatvora 2006. godine i podneo je zahtev za povratak sredstava. Navodno, on može da traži ad mu se vrati imovina od 167 miliona dolara koje ej zaradio prevarom.

(Telegraf.rs/ladbible.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA