≫ 

Pažnja turisti: Ako jedete sendvič na ulicama ovog grada bićete kažnjeni sa 500 evra

Turisti i lokalno stanovništvo se mogu kazniti sa iznosima od 150 do 500 evra, ako budu uhvaćeni da jedu dok stoje na trotoaru ili sede na ivičnjaku

  • 2

Jedenje sendviča u Firenci bi vas moglo koštati 500 evra. Na snagu je stupio novi zakon koji zabranjuje konzumiranje hrane na određenim ulicama i trgovima, i to u vremenima od 12:00 - 15:00 i od 18:00-22:00 sata. Turisti i lokalno stanovništvo se mogu kazniti sa iznosima od 150 do 500 evra, ako budu uhvaćeni da jedu dok stoje na trotoaru ili sede na ivičnjaku.

Kanadska planina izgleda kao naslikana: Tajnu Crne kljove kriju pradavna prošlost i priroda njenih stena

Plakati rašireni po Firenci govore da je zabranjeno tumarati ili jesti bilo koju vrstu hrane na trotoarima, pragovima prodavnica ili na ulazima u kuće na ulicama "Via de'Neri", "Via della Ninna", "Piazzale degli Uffizi" i "Piazza del Grano". Plakati, napisani na italijanskom i engleskom jeziku, su rašireni i po lokalnim preduzećima kako bi upozorili građanstvo na zabranu javnog konzumiranja hrane. Zabrana je stavljena na ulice i trgove koji okružuju takozvani "panini spot" (gde ima najviše prodavnica sendviča i brze hrane) mesto na koje turisti često dolaze.

Plakati pozivaju turiste da "poštuju stanivnike, trgovce i radnike ovih ulica." Zabrana dolazi nakon što su građani zatražili od vlasti da se preduzme akcija protiv turista koji jedu i ostavljaju nered za sobom.

Predsednik odbora "Via de'Neri" Roberta Pjeraćoni, kaže da će dobrovoljaci "Nacionalne opservatorije za urbanu sigurnost" patrolirati u naznačenim područjima od četvrtka do nedelje, tokom ručka, kako bi uhvatili one koji krše ove uredbe. Pjeraćoni se nada da će zabrana sprečiti "bežanje s mesta zločina" od strane turista koji nemaju poštovanja za lokalna preduzeća i stanovnike.

Uredba će ostati na snazi do 6. januara, kada će zabrana biti procenjena njena delotvornost.

Plakati pozivaju turiste da "poštuju stanivnike, trgovce i radnike firentinskih ulica" Foto: Pixabay.com

VIDEO: Ko može da pojede sendvič brže od nje?

(Telegraf.rs / Izvor: thepointsguy.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA