≫ 

Svi turisti koji nose papuče ili japanke moraće da plate kaznu od 2.500 evra na ovoj omiljenoj srpskoj destinaciji u Italiji

Turisti će morati da se povinuju nekim pravilima u želji da posete ovu turističku destinaciju

  • 3

Turisti koji požele da obiđu Cinque Terre ovog leta moraće da se oproste od šetnje u sandalama, japankama i papučama.

Ekipama za pomoć povređenima je više dozlogrdilo da stalno pomažu povređenim turistima koji se povređuju na stazama koje povezuju nekadašnja ribarska sela sa obalom na severoistoku regije Ligurije.

Foto: Pixabay

Ove godine, vlasti nacionalnog parka su svima saopštili javne informacije tako da turisti ne mogu da kažu da nisu bili obavešteni.

Oni koji se ogluše o ovu naredbu plaćaće kaznu od 50 do 200 evra u zavoisnosti koliko vlasti to odrede. Razlog za ovakvu odluku dolazi posle niza incidenata i nesreća koje su se desile duž ovog odmarališta. Sledećeg meseca počinje turistička sezona u ovom mestu.

Foto: Profimedia

Ove godine, očekuje se veliki broj posetioca usled povećanog broja kruzera koji pristaju uz obalu. Očekuje se oko 750.000 putnika na kruzerima ove godine u poređenju sa 450.000 od prošle godine. Mnogi će ovde doći i vozom i drugim prevozom.

- Problem je u tome što ljudi ovde dolaze i misle došli su na plažu, a staze okolo su prave planinske. Prvo ćemo sve upoznati sa kampanjom, a onda ćemo početi da sprovodimo sankcije, rekao je Patricio Skarpelini upravnik nacionalnog parka.

Foto: Pixabay.com

Spašavanje turista koji se uvale u nevolje je posao volontera Kluba Alpino Italijano, društva koje se bavi održavanjem staza i planinskih predela širom zemlje.

Ovo mesto je sve popularnije i godišnje ga poseti oko dva i po miliona ljudi, a u toku je i debata da li je potrebno zatvoriti par staza ili ograničiti pristup u cilju povećanja bezbednosti.

Foto: pixabay.com

Sela Riomađore, Manarola, Vernaca, Konilja i Monteroso su ona koja se nalaze blizu nacionalnog parka, a čiji se stanovnici stalno žale da je tu najveća gužva. Prošle godine bilo je intervencija jer su se neki turisti uputili u avanturu osvajanja vrha kroz sneg noseći farmerke, trenerke i majice na visini od oko 4.000 metara.

Nadležni upozoravaju da se neki turisti ponašaju i više nego slobodno i kao da su krenuli u šetnju po šoping molu.

Foto: pixabay.com

(Telegraf.rs/traveller.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brut

    6. mart 2019 | 18:25

    Najbolje da u pola ljeta hodaju u bakandzama

  • Teslina naslednica

    6. mart 2019 | 23:57

    Dobro, hodacemo svi u sred leta u cizmama!

  • baš Ja

    6. mart 2019 | 12:56

    Vrrrrh, ovo je jedna od mapa iz igrice “Hitman 2016” i bukvalno su je isto uradili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA