≫ 

Oni su nekada spalili Beograd, a sada je njihovo poslednje selo napušteno i prelepo (VIDEO)

Ovaj narod je napustio svoju domovinu, a nama nije jasno zašto

  • 3

Venac Kavkaza deli narode i religije a ono što ih sve spaja je neverovatna lepota. U ovo kraju istorija je živa čak i kada na nju podsećaju samo ruševine.

One svedoče o teškim vremenima borbe kada su ljudi više bili upućeni na to da u prirodi prežive nego da joj se dive.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bungi

    7. mart 2019 | 08:26

    Ovaj video prilog zahtijeva par pojašnjenja.Avari su narod turkijskog a ne turskog porijekla.I sami Turci(Seldžuci,Osmanlije)su narod turkijskog porijekla ili turkofonskog.Njihova prapostojbina su planine Altaj u Sibiru.Toj grupi naroda pripadaju i :Kazaci,Uzbeci,Turkmeni,Tadžici,...Avari su bili mala etnička grupa prilikom dolaska na Balkan i zato su se utopili u ostale narode,dok su Slaveni najveća etnička grupa Istočne Evrope.Za razliku od Avara koji u na Balkan došli prvi put u 6. vijeku nove ere Slaveni su hiljada godina ranije bili prisutni na Balkanu,selili se i vraćali.Genetičari su ustanovili da je izvorni slavenski YDNK halpotip roda R1A1(muški rod) prisutan na prostorima Bosne,Srbije i Makedonije 12200(dvanaesthiljadadvjesta)godina.To su ustanovili na osnovu broja mutacija na Y hromozomu koji se prenosi po muškoj krvnoj liniji(jedna mutacija na Y hromozomu iznosi 550 g. prosječno).

  • gedza

    7. mart 2019 | 16:12

    ameri, jel cujete vi ovo, 1800 godina...rusi to, kako nesto moz da postoji duze od amerike....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA