Motorom od Dubaija do Beograda: Njih trojica na napornom putu žive svoj bajkerski san (FOTO)

Turu dvotočkašima planiraju da završe za 18 ili 19 dana

  • 7

Preći 5.000 kilometara nekome je teško čak i ako putuje avionom. Cimanje na aerodromu, čekiranje, let..., zna da bude baš zamorno. A zamislite da tu razdaljinu pređete na motoru! Tako nešto može da padne na pamet samo strastvenim bajkerima, avanturistima, ljudima koji žele da pomere vlastite granice i pokažu da je nemoguće uvek moguće samo ako imate dovoljno hrabrosti, volje i želje...

Prošle su dve godine otkako su Ivan i Vuk po prvi put pomislili kako bi bilo uzbudljivo da motorima putuju od Dubaija do Beograda.

Bajkeri Ivan i Vuk pored motora, Foto: Privatna arhiva

Počeli su da ostvaruju svoj san 2. maja 2019. u poslepodnevnim satima.

Za "Naš Biro" priča Vuk, njihovo bajkersko putešestvije kreće iz Šardže:

- Prelazimo ferijem u Iran, gde nas čeka prvi izazov - da li ćemo uspeti da uđemo motorima u Iran ili ne zbog njihovih zakona. Iranci su uveli zakon po kom motori preko 250 kubika ne mogu da uđu u Iran, a naši motori imaju po 1.250 kubika.

Bajkeri Prelaze 5.000 kilometara na motorima, Foto: Privatna arhiva

Kroz Iran ih čeka 2.500 kilometara vožnje, motorom ili kamionom; ako Iranci budu bili neumoljivi zbog kubikaže, naši bajkeri će staviti motore na kamion. U Iranu će, najavljuje Vuk, ostati pet do sedam dana, a potom ih čekaju dva do tri nezaboravna dana u Jermeniji.

Bajkeri Kroz Iran ih čeka 2.500 kilometara vožnje, Foto: Privatna arhiva

- Obići ćemo gradove i voziti po planinama, a onda ulazimo u Gruziju gde ćemo takođe ostati dva-tri dana. U Tbilisiju bi trebalo da nam se pridruži treći član, Zoltan, koji je krenuo iz Budimpešte pre tri-četiri dana i vozio u proseku po 1.000 kilometara dnevno da bi stigao da se nađemo. Odlučićemo da li ćemo se vraćati kući kroz Tursku ili ćemo ferijem od Batumija do Odese, pa do Beograda. Ovu turu završićemo 20. ili 21. maja u "Mašti" u Beogradu - najavljuje Vuk.

(Telegraf.rs/Naš Biro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    16. maj 2019 | 23:17

    Prelepo, da imam vremena i ja bi isao slicni turu ovo leto. Motor imam, pare imam al vremena nemam.😥 I tako ce mi zivot proci radeci ko konj.

  • Mica

    16. maj 2019 | 23:29

    Momci...sretnooo od srcaaa...

  • Ruja

    17. maj 2019 | 08:15

    Ma strasni su ajde da voze bicikli a jaka stvar motori od 1200 kubika pa to bi i moj deda mogao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA