≫ 

Poneli smo pasulj iz Beograda i skuvali ga u apartmanu u Grčkoj: To je zasmetalo samo Srbima

 ≫ 

Čini se da je među ljudima u Srbiji postalo sramota da kuvaju na moru

Komentari

  • Tork

    13. jun 2019 | 12:25

    Samo da pitam, da li je u redu ako kuvam punjenu papriku. Pasulj mi teško padne pa imam gasove u moru i smeta mi kada plivam jedino je dobro za ubrzanje.I da papriku kupim u Makedoniji a meso i pirinač ponesem od kuće.

  • Rozi

    13. jun 2019 | 11:42

    E pa ovako. Ja i moja porodica obozavamo grcku. Idemo vec 20 godina. Unajmljujemo apartmane a to znaci komplet 2 sobe obavezno terasa i kuhinja. Kosta svake godine 50 do 70 eura dan plus takse. Nije bitno ili preko agencija ili bukinga. Kuvamo da. Kupujemo meso da. Spremimo nesto sto moze da se jede dva dana (gulas, sataras, snicle u sosu) nije bitno. Isprzimo jaja sa sa paprikom i lukom ili zbuckamo poparu sa fetom. Jedemo grcki jogurt i fetu koje nikad takve necemo pojesti iz uvoza u Srbiji. Kupimo povrce na pijaci fenomenalno je. Kupimo Ulje i zacine i fetu da ponesemo u srbiju obavezno. I nevidim problem u tome. Gazde gde god odemo pozovemo da nam se pridruze a onda i oni nas na svoj rucak u grckom stilu. Svratite na neki giros uglavnom jer deca traze ili odete van mesta u kom ste na rucak jednom u 10 dana. I po cemu je to paradajz turizam. Sve u svemu uzivamo svi iz porodice i to najvise u druzenju. Naravno tu je i more i setnja. Bitno da nam je lepo a sta rade drugi to nas ne interesuje. Jos nam se od grka niko nije zalio zasto se oseca crni luk kad se dinsta ili sta ti ja znam. Oni obilato koriste crni luk u svojoj kuhinji i koliko znam nimalo im ne smeta. Vole bogami i nasu kuhinju.

  • ja to tako

    7. jun 2019 | 11:05

    Ja nisam u situaciji da obitujem po restoranima sa svojom porodicom ali nisam bas toliko ni luda da kuvam po ceo dan ... elektricni gril-svez brancin,orada grcka salata i eto rucak za deset minuta ko u restoranu !

  • Zoe

    6. jun 2019 | 21:57

    Letovali smo i ovako i onako. Dok su deca bila mala, moralo je sto sta da se doda. Nije mi bilo tesko da kuvam I punim rucni frizider za plazu. Naravno, kupuje se na pijaci i u marketima, jer mi je besmisleno po ogromnoj vrucini sve to transportovati do Grcke. Sada godinama letujemo bez dece i posto ne volim da kuvam, na pijaci pazarimo voce, maslinke, ciporo, domace vino I zacine. Uvek ima da se nesto prezalogaji u kuci. Problem nastaje kada nam komsija donese sveze upecane ribe, pa me prosto prinudi da stanem uz sport, ali su mi ta druzenja sa mestanima jako dragocena, pa i ne razmisljam sta se to dimi iz apartmana. Svako radi kako mora ili mu se hoce. Najbitnije, po meni, je provesti odmor koji cemo pamtiti po toplini, ljudima, osmesima, avanturama i vezanosti koji ce nas grejati do sledeceg leta.

  • Jovan

    6. jun 2019 | 20:33

    Paradajz turisti došli iz banana države! Exexexexexexxexe pa kome smeta što ljudi sami sebi spremaju hranu neka idu u luksuzne hotele gde nama sirotinje!

  • Komplet ručak

    6. jun 2019 | 20:13

    Ja na moru ne kuvam.Žena kuva.

  • Kaligula

    6. jun 2019 | 20:13

    Treba svaki dan spremiti hranu, sto bi dopustili da vas sisaju grci. Ako mogu u beogradu kiflu i jogurt a za rucak pljeska, ne vidim zasto ne moze klin čorba u grčkoj

  • RashaNS

    6. jun 2019 | 20:12

    Dobar pasulj daleko se čuje!

  • Ana

    6. jun 2019 | 19:55

    Ja mogu shvatiti da neko nema da za 4-članu porodicu plaća svaki dan ručak u restoranu, jer znam koliko nama novca ode na obroke po restoranima i da neki ljudi sigurno to ne mogu plaćati, ali stvarno da ljudi donose hranu iz Srbije i da gube pola dana da pasulj naprave to ne mogu shvatiti i još u Grčkoj hrana nije skupa.

  • bili_piton

    6. jun 2019 | 19:49

    Pa sad pasulj je bas too heavy ali svako treba da gleda sebe. Ja imam razumevanja za svakog. Nije mi bas jasnije sto bas mora sarma i pasulj preko leta ali brate ko voli pa sto da ne ugodi sebi. Da se razumemo svalo bi da ruca u najboljim restoranima ili da ide na pun pansion ali bolje ipak otici. Nije sve u hrani

  • Ceca

    6. jun 2019 | 19:38

    Slazem se da se na odmor ide da bi se zena "odmorila" a ne da kuva i pere sudje ali isto tako razumem da finansijska situacija mnogima ne dozvoljava potpuno uzivanje i restorane svaki dan a i njihova deca vole da osete malo radosti...zatooo ljudi ne omalovazavajte one koji na takav nacin letuju...svako prema mogucnostima...

  • Ozbiljno pitanje?

    6. jun 2019 | 19:31

    Na kojoj grčkoj plaži mogu da spremam ajvar i čvarke za zimnicu??

  • Bedni Komentari

    6. jun 2019 | 19:07

    Čitam Komentare i krstim se. Ljudi ako zelite da znate šta je Odmor onda to znači odmoriti se od svega pogotovo Kućnih Poslova. Ako neki Bednici to ne shvataju onda ostanite Kući. U Grčku nije ništa skupo osim posebnih Restorana a i oni nisu toliko skupi. Vi idete od Prilike 10 Dana da se odmorite i uzivate tako da neću da shvatim neke Bednike koje nose Kokoške i Pasulj sa sobom

  • zora

    6. jun 2019 | 18:58

    Mislila sam da se u Grcku odlazi da bi se profitiralo more, sunce i pesak, a pasulj se u Srbiji jede svakog dana.

  • Pasulj turisti

    6. jun 2019 | 18:49

    Ovo je sada novi trend, ranije su Srbe zvali: Paradajz turisti, a sada pasulj turisti! Uskoro počinjemo da nosimo telad, prasad, ovce na grčkim plažama! Tamo ih koljemo, creva bacamo u more i domaćinski pečemo na ražanj!

    • 6. jun 2019 | 19:02

      Dobrivoje

      @Pasulj turisti

      Gde na grčkoj granici ne kontrolišu karavane??? Idem na odmor, nosim u karavanu dva praseta, živa!!????? Žika dolazi takodje sledeće nedelje, vozi u karavanu kravu, da ima mleka za decu!!

  • Dragan

    6. jun 2019 | 18:40

    Vi Beogradjani ste najludji prosle godine na granici nekog vaseg gospodina iz BG a uhvatili sa dve zive kokoske.

    • 6. jun 2019 | 20:35

      Crni

      @Dragan

      Pitanje je gde je u BGD nasao zive kokoske da kupi ili je doneo iz rodnog kraja iliti u prevodu odakle je dosao u BGD?

  • Nosmoking

    6. jun 2019 | 18:38

    U zadnje vreme par ovakvih clanaka.. Uvek nesto spremamo na letovanju, deca su tu, oni imaju svoje navike a i jeftinije je, apsolutno! Uostalom, svaki apartman u kome smo odsedali je imao u potpunosti opremljenu kuhinju i valjda to nije deo dekoracije ljudi moji, cemu uopste razmisljanje i pitanje da li treba kuvati! Onaj ko nema potrebu a moze priustiti sebi svaki obrok u restoranu, samo napred ali ne osudjujte ljude koji to nisu u stanju ili prosto imaju potrebu da sebi skuvaju ono sto vole!

  • &

    6. jun 2019 | 17:55

    Treba nešto novo probat to nam je šansa .

  • Varljivo leto

    6. jun 2019 | 17:37

    "Pošli na plažu bez vina"

  • Veteran

    6. jun 2019 | 17:25

    Džak brašna pa krofne pa palačinke kakav giros nema tu leba...

  • aki

    6. jun 2019 | 16:29

    A sta bi bilo da u grcku dodje neki indijac u apartman pored vaseg. E onda bi ste osetili sta je kuhinja ,zacini ,kari a sve na pirincu- lagano da se jede,pocrkali bi od smrada:)

  • Igor

    6. jun 2019 | 16:14

    Pasulj u letnjem periodu ne kuvamo ni kod kuce.....

  • Milena

    6. jun 2019 | 16:07

    Ako nemas novaca da pristojno letujes, nemoj mi da ides da brukas sebe i nas, Sedi kod kuce, a ne kao ono idem na letovanje u Grcku, Bedno!!!

    • 6. jun 2019 | 17:03

      Uu

      @Milena

      Ovaj komentar je bedan

    • 6. jun 2019 | 17:21

      Dejan

      @Milena

      Definisi mi molim te pristojno letovanje ako nije problem

    • 6. jun 2019 | 17:38

      Sbc

      @Milena

      Ovaj tvoj bedni komentar nas bruka.

    • 6. jun 2019 | 17:42

      Mikele

      @Milena

      @MILENA Tako je Milena,svaka čast na komentaru,dosta više “paradajz” turizmu!

    • 6. jun 2019 | 18:04

      Crni

      @Milena

      Ako nemas nesto lepse da kazes onda nemoras ni ovako bedan i ponizavajuci komentar da dajes na navike i obicaje ili zelju ljudi. Nismo svi sprinteri na fensi gluposti ili da od podignutog nosa ne vidim sebe u ogledalu ili sumu ispred sebe a ovde vidis palidrvce. Uostalom ko si ti i ko ti daje za pravo da nekog nazivas ili postupke bednim. Fensi bedniku

    • 6. jun 2019 | 18:42

      Odgovor Mileni

      @Milena

      Zasto je bruka kuvati na odmoru? Nemaju svi da plate za porodicu obroke iz restorana. Vi to smatrate bruka!!! Zasramite se!

    • 6. jun 2019 | 20:06

      Bgd

      @Milena

      Ma nije bruka kuvati, bruka je što vuku sve sa sobom odavde. Krompir, pasulj, suvo meso paštete, sarme...I ja letujem sa porodicom u Grčkoj, jedan dan giros, drugi dan restoran, treći se nešto skuva..kako nam dođe ali nikad nisam vukao tonu hrane iz Srbije. Tih deset dana gledam kako da se odmorim, obiđem nešto interesantno a hrana mi uopšte nije na listi prioriteta.

  • JaoMing

    6. jun 2019 | 15:47

    Kuvam ,nego sta ali kupim namirnice u zemlji u kojoj letujem,nije to zbog novca toliko,vec u svakoj zemlji Vi imate po dva do tri jela zanimljiva za nas i posle dva do tri izlaska u restoran se zasitite,necete valjda svaki dan jesti isto i normalno spremate u apartmanu ono sto volite!

    • 6. jun 2019 | 17:55

      A

      @JaoMing

      Hajde molim te ne mlati, jedno-dva zanimljiva jela. Kuvaj ti, tvoj izbor. Ali da si mesec dana na moru svaki dan bi mogla u restoranima jesti nešto novo. Jastozi, školjke, hobotnica, losos, brancin, pasta, sve vrste mesa, rižoto, kineska hrana, ma sve kuhinje sveta imaju u ponudi.

  • Cole

    6. jun 2019 | 15:37

    A da sledece godine ponesete malo kiselog kupusa,pa fino saarmu majka pozrtvovana spremi svojoj deci...neki put...kad vam giros dosadi...a?

    • 6. jun 2019 | 16:16

      Kiza

      @Cole

      Što,tebi majka nije sarmu spremala.... nego te podigla na girosu... siroče!!!!

    • 6. jun 2019 | 18:06

      Crni

      @Cole

      Sto nebi nema boljeg kiselog kupusa od Srpskog mada ja ne jedem ako ne moram ali i daljeb nema lepseg.

    • 6. jun 2019 | 18:21

      Cale

      @Cole

      Bravo za komentar! Ajde bre silne domacice ..kuvarice..preteraste

  • Zoki

    6. jun 2019 | 15:34

    Ja na primer, umesto sto idem na more, odem na jezero lepo sa prijateljima, ponesemo satore, rostilj, kazan i sta god jos pozelimo, nema nigde nikoga, razvalimo rostilj, skuvamo gulas u kazanu, nema kome da smeta niti da mu smrdi, sami smo i radimo sta ocemo, okupamo se u jezeru i nista nam ne fali. Imamo pare za more ali jednostavno ne vidimo to kao uzivanje da moram necega da se ustrucavam, da odem na plazu da se opustim a koliko je guzva ljudi mi stoje na glavi.. ako nemate para ne idite na more jednostavno, a ako vec ipak idete onda bar imajte neku kulturu...

    • 6. jun 2019 | 15:48

      Aleksis

      @Zoki

      A to tako mozes dok imas samo svoje dupe da mu udovoljavas. Kad budes imao decu i porodicu javi se sa komentarima. Da vidim dal ces moci sa bebom ili bebama da raspalis rostilj i kazan i sator pored jezera

    • 6. jun 2019 | 18:07

      Crni

      @Zoki

      Isto kosta kao grcka uglavnom i vise.

  • Turist

    6. jun 2019 | 15:33

    Meni je kod njih sve bolje nego kod onih u CG tamo ko ide(cg) njemu treba posebnu taksu naplatiti tako da nikad više ne ide

    • 6. jun 2019 | 15:42

      Djoma

      @Turist

      A sta je tacno bolje? Naravno, ne racunajuci ekskluzivna letovalista u Grckoj u koja 90% Srba me moze da letuje..Crna Gora je jeftinija drasticno, domacini ljubazniji, hrana neuporedivo bolja..

    • 6. jun 2019 | 18:08

      Crni

      @Turist

      Djoma mislim da ti nisi bio u cg ili u grckoj sigurno jer takvu glupost nebi napisao.

    • 11. jun 2019 | 11:06

      MIki

      @Turist

      @ Djoma Domacini ljubazniji, hahahaha... Plaze zapisane i ogradjene, betonirane i dusu bi da ti izvade za eur ako mogu. Neka tebe u cg, ja tamo ni u ludilu vise, moras da im se izvinjavas sto si dosao uopste...

  • Ana

    6. jun 2019 | 15:30

    Kratko, ti kojima je zasmetalo su isti platežni nivo kao i vi koji dovučete hranu u autu iz Beograda, pa je u Grčkoj kuvate. Da nisu ne bi bili pored vas u apartmanu. Kuvajte do prekosutra, ali stvatno hajde recite koliko ste uštedeli kupovinom i Bg-u. U Grčkoj hrana nije skupa.

  • Teodor

    6. jun 2019 | 15:27

    Razumem kuvanje i sve to, ponekad i ja to uradim, ali brate mili, nisi jedini tu, ima i drugih ljudi koji su dosli i platili da odmore dusu a ne da udisu miris pasuljcine na 40°, uzmes skuvas nesto lagano, ako vec kuvas, neki pirinac, spagete, bilo sta sto ne ispusta mirise, ne mora bas pasulj majku mu...

    • 6. jun 2019 | 18:11

      Crni

      @Teodor

      Mozda neko ne voli miris girosa npr ili mesa itd. Pricaj u svoje ime ako nisi znao ukusi sebrazlikuju kao i kolicina gluposti kojom svako od nas raspolaze i voljan je da iznese nebi li istu dokazao

  • Vala

    6. jun 2019 | 15:27

    Ne bi crkli gladni bez pasulja

    • 6. jun 2019 | 17:55

      Ana56

      @Vala

      A i u gr kim restoranima imaju pasulj(fasolakia), prste da polizes, ne mora bas da bude prebranac sa kilo uprzenog luka....

  • lea

    6. jun 2019 | 15:21

    Pasulj je zimska hrana a kad bi trebala i njega da kuvam na odmoru ja se ne bih sramotila i isla na more a vas moze biti sramota sto svaku merdu nosite van granica i sramotite nas i nasu Srbiju.

    • 6. jun 2019 | 17:34

      Ivan Milovanovic

      @lea

      Znas kako me sramota sto skuvamo supu ili testeninu ili krompirice przimo sa nekim belim mesom i sl.. Ma eno ziv me sram pojede. Ljudi koji to osudjuju su civilizacijski i kulturalno ispod mene i njihovo misljenje o meni me uopste ne dotice. Forsirati makar polupansion, gladovati od dorucka do vecere, a onda krpiti kraj sa krajem i otplacivati na rate 13 meseci samo da bi rekao da si isao u Grcku a nisi spremao hranu, pljujuci po onima koji po nesto spreme, po meni je za psihijatriju, to je tezak oblik kompleksa, malogradjanstine i bede licnosti.

  • Opa

    6. jun 2019 | 15:18

    Kako je kome volja...Ali samo mi imamo da kazemo nesto,uvek mi vodimo tudju brigu.Sta bre nekog briga dali ce neko da kuva ili nece.

  • Marija

    6. jun 2019 | 15:11

    Ja se slažem da se spremi nešto lagano,ali da se kuva pasulj na 40 stepeni to mi je besmisleno,a i pasulj je teška hrana i nije za leto,barem po meni.Ja kombinujem restoran,giros,nešto lagano spremim,ponesem neko gotovo jelo i nešto kupim gotovo ( pečeno pile,musaka,riba).More je odmor i plaža a ne kuvanje i može da se preživi 10 dana na moru bez kuvanja. Jer ne živimo da bismo jeli nego jedemo da bismo živeli.

    • 6. jun 2019 | 18:36

      Crni

      @Marija

      Ukusi, potrebe, mogucnosti su razlicite pa je glupo glup komentar komentarisati

  • .

    6. jun 2019 | 15:03

    Što vas nisu proterali?

  • Nela

    6. jun 2019 | 15:01

    Ja imam platu 200e tako da nemam potrebe da kuvam,stedim i slicno... U apartmanu odmaram,po restoranima rucam a uvece pijem po diskotekama,cak mi ostane i za suvenire!!! Kako? Ja sam sa juga Srbije...👍

  • Milena

    6. jun 2019 | 14:57

    Ali kuvati i jesti paaaasuuulj na moruuu , eeej , na 40 stepeni , pa ne mogu da verujeeem !!! I jos ga deci davati , zamisli , strasno je napraviti neku salaticu , voce , namazati nesto , gotovu supicu , lagana jela , nego se jede pasuljcina , verovatno su poneli i kiseli kupus pa zavili i sarme ili raspizdili po podvarku !!! Ma ja bih im zabranila pristup apartmanu , prazilukovici bahati !!!

  • Aca

    6. jun 2019 | 14:57

    Nemam pare za more,jedva zberem za 0.300 grama pasulja da skuvam na smederevcu!

  • w

    6. jun 2019 | 14:55

    Ako nemam pare za god odmor pristojan sedim kod kuće.

  • Goca

    6. jun 2019 | 14:51

    Svako radi kako mu odgovara,ja volim da kuvam,zasto da ne skuvam i kada odem na odmor,na kraju krajeva i ostace mi vise novca da priustim nesto,pa nismo svi rodjeni bogati da mozemo da se razbacujemo sa parama,i svako radi prema svojim mogucnostima😊

  • Por favor

    6. jun 2019 | 14:47

    Pitanje za gospodu, jeste li ukiselili pasulj u Srbiji pa ga tako u loncu preneli u Grčku ili ste to uradili u Grčkoj sa graškama kupljenim u Srbiji? Možda ste pak kupili graške u Grčkoj... Ako je tako onda se bahatite dobro

  • Snezana

    6. jun 2019 | 14:35

    Prvo ne svidja nam se njihova kuhinja. Jedno isto se vrti i neukusno cak i salate i pice. Konobari nervozni nisu ljubazni, porucis jedno donesu drugo, kada se pobunis teraju te iz restorana. Pa zasto onda da ne kuvam kada vec u apartmanu ima kuhinja.

    • 6. jun 2019 | 17:58

      Ana56

      @Snezana

      Gde li si to letovala kad tako opisujes Grcku? Nista od toga nije tacno

  • Борко

    6. jun 2019 | 14:35

    Брука због једних и других.

  • RashaNS

    6. jun 2019 | 14:25

    Odem u Grčku, jedem sve i svašta. I poneto od kuće suvo i njihove girose i suvlakije... I poneku supu iz kesice itd... Ali brate... Ne pravimo ajvar, ne kuvamo paradajiz, ne pravimo kompote i druga čudesa. Aman! Pasulj se kuva 4 sata! Jeste li pri sebi?

  • Željko

    6. jun 2019 | 14:20

    Mi da smo "srednji sloj" nikada nebi kuvali sebi hranu na odmoru. Zna se šta je srednji sloj.

  • ON

    6. jun 2019 | 14:18

    Letujte kako možete. Ovi što vas kritikuju isto rade što i vi. Jer da rade drugačije ne bi vas ni videli odseli bi u hotelu.

    • 6. jun 2019 | 14:41

      Snezana

      @ON

      Tacno je. Ja ne volim ribu, i uopšte njihovu kuhinju i zacine, zato odem u radnju kupim i skuvsm jedno jelo za dva dana, tu je i malo dete, to ne znaci da ne mogu da se brckam sa unukom. Ha zato puknemo na plazi sa raznim djakonijama.🤗

  • Ana

    6. jun 2019 | 14:11

    Ispade iz teksta da u Grčkoj nema ništa vani da se pojede sem junk food-a. Ima gospođo, nego košta. Možete i losos jesti, ne morate giros. Svako neka ide spram svojih mogućnosti. Grčka godinama razvija paradajiz turizam, ali stvatno ako nemate da kupite namirnice u grčkim marketima, nego vucarate sa sobom paprike i pasulj iz Srbije bolje ne idite, zato nam se svi smeju.

    • 6. jun 2019 | 14:15

      Maja

      @Ana

      Tebi se svi smeju ovde zeno

    • 6. jun 2019 | 14:15

      Jovana

      @Ana

      Kuci jedes sira i paradajiza dama

    • 6. jun 2019 | 14:16

      Malisa

      @Ana

      Skuvaj rucak danas za promenu dosadilo deci i muzu pasteta i salama svaki dan

    • 6. jun 2019 | 14:16

      Sone

      @Ana

      Auu sto si ti utripovana osoba i prepotentna! Neka radi u svom apartmanu ko sta hoce,tako je sto se tice i hrane,pa ako hoce neka i gladuje kome je volja.Sta ima sporno u tome ako si neko skuva nesto jer nema novca kao ti da jede lososa ili slicno.Nemogu da verujem ovoliko zlobe u tvom komentaru.

    • 6. jun 2019 | 14:19

      Jaca

      @Ana

      Ana zvana Dokona

    • 6. jun 2019 | 16:12

      bane

      @Ana

      Sone @Ana.da i ja dodam sto se tice lososa,ja zivim u Kanadi gde losos nije nikakva riba i jedna od najeftinijih riba ,tako da Ana sa lososom je isto srednja klasa kao i ona sto kuva pasulj koji ja sa slascu pojedem kad mi moja supruga [Srpkinja] skuva.

  • Ana

    6. jun 2019 | 14:01

    Nije sramota sam spremati obroke, nego je stvarno smešno donositi hranu iz Srbije nebitno čime idete, autom,avionom. Pa ima kupiti hrane i u Grčkoj. Smeju se ljudi onima što napune auto hranom i voze tako do Grčke, kao da tamo nema.

    • 6. jun 2019 | 14:03

      Mila

      @Ana

      Ne mlati majke ti ti ne umes jaje skuvati

    • 6. jun 2019 | 14:04

      Jovo

      @Ana

      Domace je domace pametnice kuku domacinstvu gde ti gazdujes

    • 6. jun 2019 | 14:05

      Domacica

      @Ana

      Ne budali nek svako radi sta mu je bolje

    • 6. jun 2019 | 14:06

      Djed Jakov

      @Ana

      Sirotinja gleda da ustedi ne podsmevaj se,kuvala bi i ti da znas

    • 6. jun 2019 | 14:26

      Capitana

      @Ana

      Sirotinja ne ide na letovanje!

    • 6. jun 2019 | 14:52

      Motor de

      @Ana

      U pravu je žena, najbolje da nosim namirnice iz Srbije u inostranstvo, sramota bi me bilo od sebe samog. A ko ne može more da priušti neka sedi kući, svi kukaju kako ne mogu da sastave kraj sa krajem a svi bi u Grčku, e pa ne može rođaci

  • q

    6. jun 2019 | 13:59

    Aman pasulj kuhat na moru halo.

    • 6. jun 2019 | 14:08

      Пара очи!

      @q

      Ти не волиш пасуљ и то је легитимно.Шта је с правописом? Не волиш ни ПРАВОПИС?

  • Zex

    6. jun 2019 | 13:59

    Hahaha carevi.... E mala sala, prosle godine krenem busom za Grcku kad nasi sa juga u prtljaznik natovarili 4 dzaka paprike da dole prave ajvar i prodaju. Vristao sam od smeha. Al j....a snadje se narod. Hhehe

  • FANTOM

    6. jun 2019 | 13:44

    Mozes cero da pojedes u Grckoj vise jela koje mi svojatamo! Oces pasulj sa rebarca suva ili kobasicu od mesa a ne od soje. Punjene paprike, krompir na sve nacine sa mesom ili ribom , musaka od krompira do tikvica, punjeni paradajz i patlidzan, rostilj koji pozelis, suvlaki( raznjici), pravi feta sir koji kosta 8 evra kilogram a ti nosis bofl koji si platila 199 dinara. Razne supe i corbe od povrca preko mesa do ribe. Cero, ides na odmor da se odmoris i od kuvanja i od mozganja sta ces danas za rucak muzu i deci a o sebi nemislis. A onda pice, burek, jagnjetina a ne ovcetina ispod saca, razna jela od testenine milaneze, bolonjeze, paste pa kalcona, a o sladoledu, palacincima ili drugim tortama da ne govorim. Karamelisano voce poput manga, kivija, kokosa, ananasa do hibiskusa. Ama cero, radi sta hoces a ja od ovolikog silnog jela ogladnih i idem iz ovih stopa da se nalocem pilece supe a potom da navalim na buraniju i grasak djuture sa pilecim belim mesom , a pride paradajz i krastavac ispod plastenika hemijski tretiran za salatu!!!!

    • 6. jun 2019 | 18:51

      Crni

      @FANTOM

      Ajde da te edukujem malo sta smo to mi svojatali? Procitaj istoriju malo zvanicne i malo nezvanicne sta je otkriveno u zadnjih 30ak godina pa mi objasni od Persije do Nemacke ko je gde kada ziveo i sta to Mi svojatamo? Sta smo mogli i od koga da svojatamo nesto sto je od pamtiveka nase, pre ce biti da je vecina od nas ukradena. Krade onaj ko nema od onoga ko ima a ne obrnuto, nemoguce je. Ako nemas znanja ne mogu ga ukrasti a jos neverovatnija solucija da mi preneses znanje koje nemas.

  • Zoran

    6. jun 2019 | 13:38

    Kakve gluposti..ja dajem vilu u najam Englezima...znaci reko kada da odu da jedu u restoranu..za nedelju dana mozda jednom..od dorucka do vecere i grilla sve rade u kuci...i nije ih ni malo stamota...Samo napred Srbi neka pasulj mirise na sve strane

  • DD

    6. jun 2019 | 13:37

    Ko nije navikao kući da kuva neće ni na moru. More mu je samo dobar alibi da opravda navike koje je poneo od kuće.

    • 6. jun 2019 | 14:01

      q

      @DD

      Na more idem da se odmorim kako kuhanje ne pada mi na pamet.

  • Sosa iz Bečkereka

    6. jun 2019 | 13:35

    Rezance sa makom obavezno, ponesemo švargle, krvavice, džigernjače, kobasice, kulena, slanine, šunke, čvarke. Kupujemo samo beli lebac, paradajz i luk.

    • 6. jun 2019 | 13:47

      sone

      @Sosa iz Bečkereka

      hahahaaaa

    • 6. jun 2019 | 18:14

      Ana56

      @Sosa iz Bečkereka

      A sto uopste idete u Grcku? Da biste se pohvalili pred komsilukom? Ne verujem da vas interesuju arheoloska nalazista i kulturne institucije, samo zbog mora da se toliko maltretirate....

  • Mn

    6. jun 2019 | 13:35

    I sirotinja ima dusu...sirotinjo i bogu si teska ko razume shvatice

  • Cici Mici

    6. jun 2019 | 13:31

    Punjene paprike, sataraš, prebranac, sarmice od vinove loze, đuveč, škembiće...

  • Jelena

    6. jun 2019 | 13:31

    Nije sramota kuvati, ali potezati pun gepek hrane jeste. Od prasetine, sarmi, kolaca, salami i pasteta. Pa onda nasi turisti lepo zavrse na hitnoj sa trovanjem. Radim na carini. Tesko je za poverovati sta sve ljudi nose sa sobom

  • Bezi bre

    6. jun 2019 | 13:31

    Idite kao ljudi na odmor, a ne sa glavicama bijeloga i crnog luka u torbama da ne propadnete za 2 €.

    • 6. jun 2019 | 14:57

      Maja

      @Bezi bre

      Dva po dva....E zato smo mi propali.Nema ker zašta da nas ujede a svi fini pa ne kuvaju nego sede po restoranima.Ne cenimo novac,hranu bacamo( kupujemo za ako neko naidje pa je sramota da nema),u restoranima ostavljamo po pola porcije.Ljudi rade za 20000-30000 dinara ceo mesec a vama je 2 e ništa.E pa njima je mnogo.Sem toga cene hrane i hemije su u grčkim turističkim mestima znatno više nego kod nas.Napravi se tu malo veća razlika od 2 e.Ljudi recimo komplet opreme dete za školu u Jumbu.A da prave ajvar prave.Videla sopstvenim očima.Poveli babu.Oni na plažu,baba u kuhinju.

  • Bosko

    6. jun 2019 | 13:30

    Srednji sloj ne kuva rucak iz nuzde, vec iz zabave. Ne razumem zasto pretvarate sve u paradajz turizam kad ima i daleko nizih slojeva i ljudi koji idu na letovanja i sasvim normalno rucaju u restoranu. Definitivno je to licni izbor, a ne pomodarstvo. Mozes otici i rucati u restoranu provodeci 7 dana na odmoru, a ne 10 ili 14 dana kao sto vecina radi. Ima restorana gde mozes rucati i za 5 eura, a naravno i onih gde ces istaviti od 50-120 eura. Sve stvar licnog izbora i pripreme. Pa vise vas kostaju cigarete i alkohol na dnevnom nivou, nego hrana...

  • 🌮

    6. jun 2019 | 13:29

    Ako nisu skupili novac za pristojan odmor bolje da ne idu na more da nas ne brukaju u inostranstvu.

  • Ja

    6. jun 2019 | 13:29

    Da nije baba usput i pekmez skuvala?

  • Turista

    6. jun 2019 | 13:28

    Kuvani pasulj nije ,,jelo na brzaka,, i nije u redu kuvati ceo dan u apartmanu!!!! Pasulj se kuva kod kuce....

  • Baćko

    6. jun 2019 | 13:24

    Čuj kuvam, vrtim prase!

  • Boki

    6. jun 2019 | 13:24

    Paradajz turisti

    • 6. jun 2019 | 13:50

      sone

      @Boki

      jeli ti uopste radis ,ili si na socijali,celi dan sedis i kuckas komentare iz tvoje lepe slovacke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA