• 35

3 popularna grčka ostrva sa rajskim plažama na kojima letovanje košta i manje od 250 evra

Cene aranžmana za ova rajska ostrva nisu previše skupe

  • 35

Jedno je kopnena, drugo je ostrvska Grčka, a to se ponajviše ističe kada je budžet za letovanje u pitanju. Ipak, postoji nekoliko ostrva koja obiluju lepotama, a vrlo su pristupačna za desetodnevno letovanje u sezoni. Pa, hajmo od najbližeg.

Skijatos

lalaria skiathos, grcka ostrvo skijatos, plaza Lalarija

Foto: Pixabay

U zapadnim vodama Egejskog mora, odnosno u Sporadima smešten je magični Skijatos, ostrvo senki. Malo ostrvo ima 66 plaža od kojih autobus saobraća do samo 25. Zato je rent-a-car ovde idealno rešenje, a male plaže koje se spajaju sa borovom šumom pružaju vam prirodan hlad. Ukoliko putujete autobusom aranžman sa smeštajem u gradu možete naći po ceni od 250 evra. Vožnja do Volosa traje 13 do 15 sati, a onda vas očekuje još sat i po vožnje trajektom do ostrva.

Evija

kimi evija grčka

foto: printscreen/youtube/Voria Evia

Krenemo li niže stižemo do drugog po veličini ostrva u Grčkoj koje je udaljeno samo 80 kilometara od Atine. Od kopnenog dela odvojeno je uskim moreuzom Euripos koji je širok tek 38 metara, pa postoje i dva mosta. Inače, uski moreuz je postao poznat po neobičnom toku morske vode, pa tako na svakih šest sati u vreme dolaska plime i oseke, tok vode se na kratko zaustavlja stvarajući tzv. „stojeći talas“, te se na suprotnu stranu ustremljuje brzinom od 8 čvorova na sat. Ostrvo pokrivaju dugovečni borovi i jele, a plaže su zaštićene veličanstvenim stenama. Desetodnevno letovanje na Eviji je prilično pristupačno, a smeštaj i prevoz autobusom će vas koštati u proseku 220 evra.

Lefkada

Milos, plaža, Lefkada

Foto: Bojana Krstić

Iako je put do Lefkade koja je smeštena u Jonskom moru iscrpljujuć autobusom, umor će se višestruko isplatiti čim kročite na neku od tirkiznih plaža. Nesvakidašnje plaže su glavna odlika ovog ostrva, a prelepa i bujna vegetacija stvara utisak šarenila boja koje će oduševiti vaše oko. Istorija i tradicija se mogu susresti na svakom od prelepih trgova, a ljubitelji noćnog života takođe neće ostati praznih ruku. Autobuski prevoz i aranžman na bazi deset noćenja koštaće vas u proseku oko 220 evra.

VIDEO - Raj na zemlji: Upoznajte i grčko ostrvo za koje je malo ko čuo

(Tara Tomović/Telegraf.rs)

Komentari

  • FANTOM

    A u istinu da bi letovao u delu Srbije koji prisvojiše neki od srpskih plemića u haosu Osmanlijske katastrofe pa je prozvaše crnogorskim jezikom Montenegro samo Plavi horizonti u Radovićima i Krašići zaslužuju moju pažnju a ostalo hvala , to ostavljam za druge turiste!

  • Srbija

    Za 2 sata na motoru ja obiđem crnu goru....!!!

  • Milan

    Na skijatosu nema smestaja za te pare.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima