• 62

Grčkim Karibima, najlepšoj plaži na Tasosu, srpski turisti zameraju dve stvari

Ukoliko ove godine planirate letovanje na Tasosu onda morate posetiti ovu plažu

  • 62

Mermerna plaža koju nazivaju Saliara ili Marble beach nešto je zabačenija plaža grčkog ostrva Tasos, ali svakako vredna posete.

Do nje vodi široki, prašnjavi put kojim se prevozi mermer.

Ono što ovu plažu izdvaja od drugih na Tasosu je to što je krase beli kamenčići koji su uvek hladni pa je hodanje po plaži itekako prijatno i po visokim temperaturama.

Sigurno će vam zauvek ostati u sećanju boja vode na ovoj plaži. Podloga je bela, a voda nežno plave boje. Mermernu plažu zato mnogi zovu grčkim Karibima.

Ono što eventualno može da naruši doživljaj ove plaže, koja nije velika, su gužve koje su česte pogotovu ako letujete u sezoni. Mnogi turisti iz naše zemlje su se žalili i na visoke cene iznajmljivanja ležaljki i suncobrana.

U sezoni 2018. cena za dve ležaljke i suncobran na Mermernoj plaži iznosila je 15 evra.

Do pre nekoliko godina postojao je samo jedan kafe na plaži, a turisti koji su nedavno bili kažu da ima dosta kafića koji dodatno stvaraju gužvu i remete prirodnu lepotu ovog mesta.

U neposrednoj blizini Mermerne su i dve takođe prelepe plaže Tasosa, Vathy i Porto Vathy.

Nakon posete ovim plažama budite spremni da ćete morati da operete automobil zbog prašine na neuređenom putu, ali poseta ovom mestu ipak je vredna.

Da li ste vi bili na Mermernoj plaži i kako vam se dopala?

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dava

    Ove godine je 20€ dve ležaljke, suncobran i dva pića. Ako uzmete frape, dobijete i flašicu vode. Od ležaljki do vode bos ne možeš doći, jer su nasuli neki oštar šljunak i fakiri bi odustali. Boja vode ok, ostalo je ispod proseka. Ima mnogo, mnogo boljih plaža na Tasosu!

  • Demian

    Eh, nekada je ova plaža bila pusta, potpuno sam na plaži, nestvarna boja mora i bleštavi mermerni obluci. Od kada je počela komercijalizacija, Tasos je izgubio sve svoje čari. Tasos pre 20 godina i sada su dva sveta. Kada pogledam svoje slike iz tog vremena, plaže i skriveni biseri ovog ostrva su sada potpuno neprepoznatljivi.

  • Симон

    Управо летујемо на Тасосу, Голден бич и псили амос су за сваку препоруку,, а Мермерна плажа никако,,

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima