• 9

Fotografija đubreta na plaži u Grčkoj pokrenula kritike srpskih turista: Šta je s njihovom čistoćom

U Fejsbuk grupi Live From Greece potegla se prva rasparava o đubretu koje turisti ostavljaju na plaži

  • 9

Naime, admin grupe upitao je fanove kako im se dopada jedna plaža na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju na kojoj se vidi ljudski nemar.

U dnu slike svi su uočili otpatke i đubre koje su turisti za sobom ostavili na parkingu nadomak plaže.

- Nažalost, cilj tog posta nije bio da napravim anketu da li se ljudima više sviđa ili ne ova plaža, već da se skrene pažnja na sve nas da povedemo malo računa o planeti, o okolini, o plaži na kojoj se možda kupa naš prijatelj, poznanik ili rođak...

djubre, plaža, grčka , halkidiki

Foto: Live From Greece/ Facebook, Ivana Stanojević

- Ako već lokalne zajednice ne funkcioniću kako treba, svako od nas može svoje otpatke da ponese do apartmana, kuće ili sledećeg kontejnera, napisala je administratorka grupe.

Odmah su usledili različiti komentari od strane srpskih turista.

- Narod kao narod ne treba da ostavlja smeće za sobom i ja ga ne vidim na plaži sto znači da je ponet, ali izvinite, a gde je tu kontejner, pitao se jedan čovek.

- Ko je bio u Laganasu mogao je da vidi i englesku "kulturu". Ističem Engleze jer tamo preovlađuju, i oni smeće ostavljaju svuda i to je bio ubedljivo najprljaviji grad u Grčkoj u kom sam letovala. U Engleskoj bi za takvo ponašanje bili ohoho kažnjeni, komentarisala je druga žena.

- Nije u vinkli grčka čistoća, a ni sam njihov narod. Otud sve to, tačnije dobrim delom. Lično baš imam averziju na ostavljanje otpada na plaži, gledam uvek papir, flašu da bacim u kantu... Ne mogu se sad setiti gde, ali znam da smo šetali, turističko mesto neko, i nema kante bukalno u okolini. Sa zadovoljstvom sam im potom bacio flašu, bez imalo griže savesti.

- Znate šta i Grci su teški štrokavci ....obično letujem polovinom juna kad i nema toliko turista pored puteva (sporednih) su deponijice i deponijice to sve Grci bacaju jer tu nema ni plaže niti bilo čega i vikendom kad dolaze Grci pa napune plaže to đubre od slatkiša pluta po vodi....strašno. Svako treba da se posrami kad tako baca đubre, bili su ostali komentari.

VIDEO Ove plaže oduzimaju dah, bukvalno: Odnele su najviše života, a njihova lepota je nestvarna

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    Posle toga su se ljudi organizovali i pokupili sve u oko 30 velikih kesa. Objavite i to ,kao pohvalu za vredne ljude.

  • Pp

    Tako je po celoj Srbiji, bukvalno čim predjete granicu iz bilo koje države odmah vidite smeće duž celog puta, po rekama, potocima, bukvalno svuda. Jednostavno smo aljkav narod bez savesti o zagadjivanju okoline a ni estetici. Možemo da se ljutimo kad nas kritikuju ali tako je.

  • Burek sa pastetom

    Nije to nista.. ja sam jednom u CG video kako u moru pluta paradajz i pileca pasteta! Lenstine jedne bacaju paradajz u more! Od tada nikad vise u CG, Grcka je zakon!

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima