• 5

Najpopularniji turistički magazin svrstao Srbiju u top 10 destinacija za posetiti 2020. godine

"Za Srbiju se ne može reći da je skrivena - njen glavni grad, Beograd, vekovima je jedna od glavnih raskrsnica Starog kontinenta..."

  • 5

Jedan od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svetu, "Lonely Planet", svrstao je Srbiju u top 10 mesta koja treba posetiti u 2020. godini.

Naša zemlja se našla na visokom 6. mestu ove liste, odmah iza Azerbejdžana, SAD, Indije, Mađarske i Indonezije, koja je na prvom mestu, prema saopštenju Turističke organizacije Srbije.

- Srbija je autentična, živopisna evropska država, koju vredi polako istraživati i koju putnici jedva da su otkrili. Za Srbiju se ne može reći da je skrivena - njen glavni grad, Beograd, vekovima je jedna od glavnih raskrsnica Starog kontinenta - piše "Lonely Planet".

- Danas, ovaj grad pruža nonšalantnu kulturu kafića i svačijem džepu pristupačnog noćnog provoda uz Dunav. A kad izađete iz Beograda, očekuju vas brojna ushićenja koja pruža ova zemlja – avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i monolitni spomenici iz doba Jugoslavije - dodaje "Lonely Planet". 

(Telegraf.rs/Serbiantimes.info)

Komentari

  • Pero

    "Kultura kafića",sve je rečeno. Pravo da vam kažem razlog zbog koga stranci dolaze u Bg je seks sa lepim devojkama uz minimalan trošak, u glavnom je dovoljno pozvati je u separe i platiti par pića. Cene alkohola u Bg su smešne, za manje od 500 din. dobiješ pivo na vrhunskom splavu, a u Parizu točeno platiš 9€. Devojke su jeftine, dosta da poručiš koje piće više i ona misli uhvatila bogataša. A drugo zapadnjaci su vrlo jednostavni, idu tamo gde će manje potrošiti, a dobro jesti i piti. Bg nudi jeftin smeštaj za hotel od 4*, pa i 5, restorani i kafići su baš sređeni i stvarno se dobro jede, a alkohol svima dostupan i cigarete prejeftine. U većini država ti treba dobar budžet da bi pušio i napijao se, u Bg je to smešno. Nekome sa platom od 2000€ recimo, dati 3€ za cigarete ili 3€ za pivo u centru je stvarno ništa. 5 dana u Cirihu, Parizu i Bg je nebo-zemlja.

  • Bg

    Jos, da nas nisu unistavali,decenijama unazad,nazovi te "vele sile".Ali uprkos svemu,uspevamo da se izdignemo,i ostanemo dosledni.Imamo i mi nesto u sebi,podneblje,pozicija,sve po malo..polako ali sigurno!!🇷🇸🇷🇸

  • vlade Pariz

    Hahaha...neka hvala...odoh ja na maldive

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima