≫ 

Možda ćete se razočarati, ali ovo su pića koje je najgore naručivati tokom leta avionom

Jedna zanimljiva studija je otkrila koja pića su najbolja, a koja najgora koja možete da naručite tokom leta u avionu.

  • 1
stjuardesa, hrana, pice , avion, serviranje, ruca u avionu

Foto: Shutterstock

Let avionom može biti veoma stresna aktivnost, zbog čega mnogi odlučuju da prekrate putovanjem prosekom, kafom ili čajem. I dok je tačno da ova pića mogu dodatno da vas opuste, nova studija je dokazala da bi neke napitke ipak trebalo da izbegavamo.

Istraživanje koje je sproveo portal "Travel + Leisure" je pronašlo da je pivo od đumbira najbolje piće koje možete da naručite dok ste "u oblacima", jer zapravo tako možete da osetite pravi ukus. To objašnjava činjenica da se naše čulo ukusa menja kada smo u avionu, zbog suvog vazduha i kabinskog pritiska.

Tako pivo od đumbira ima manje sladak ukus, a dokazano je da ima brojne zdravstvene prednosti, a tokom leta može da umiri stomačne probleme i mučninu.

Ova neobična studija je takođe pronašla da gazirana pića nisu najbolji izbor, upravo zbog mehurića koji se podižu zbog nagle promene vazdužnog pritiska, tako da je potrebno vreme da stjuardesa pripremi piće za serviranje.  Samim tim, to može da uspori uslugu u avionu.

Pored gaziranih pića, važno je znati da u avionu nikako nije preporučljivo naručivati alkoholna pića, pre svega jer mogu negativno da se odraze na vaše zdravstveno stanje tokom letenja.

Poznato je da pića na alkoholnoj bazi mogu da dehidriraju organizam, posebno zbog vazdušnog pritiska koji se menja od trenutka poletanja, pa ako planirate da naručite alkohol na letu, trudite se da unosite što više tečnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    13. decembar 2019 | 07:54

    Да да у праву сте.... а за дуге дестинације интерконтиненталне летове највише треба пити воду бар 1литар

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA