Tadić na izložbi uskršnjih jaja (FOTO)

Na izložbi u Bačkoj Topoli bile su izložene i rukotovorine žena iz više aktiva, narodne nošnje i umetničke slike, među kojima je bio i portret bivšeg predsednika Srbije

  • 0

Kandidat za predsednika Srbije i lider DS Boris Tadić posetio je danas u Bačkoj Topoli humanitarnu izložbu uskršnjih jaja, i poručio da je od suštinske važnosti da stanovnici Vojvodine čuvaju zajednički život i svaki pojedinačni identitet.

- Siguran sam da će ljudi ovog kraja čuvati našu severnu pokrajinu tako da obezbeđuju najbolji mogući život deci, nezavisno od toga da li su Rusini, Mađari, Hrvati, Srbi... Od suštinske važnosti je da se čuva zajednički život i svaki pojedinačni identitet - rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, Vojvodina je jedinstvena regija na evropskom kontinentu, sa mnoštvom identiteta, kultura, jezika i istovremeno ideja o zajedničkoj budućnosti.

- To je regija koja je specifična u evropskom smislu i koja predstavlja bogatstvo ne samo za Srbiju nego za čitav kontinent. I uvek kada odlazimo u Brisel i u evropske zemlje dičimo se Vojvodinom i njenim posebnostima - istakao je Tadić.

On je čestitao praznik vernicima koji danas slave Uskrs. Zajedno s Tadićem, izložbu je obišao i predsednik vojvođanske Vlade Bojan Pajtić, koji je podsetio na to da je Vojvodina jedina regija u Evropi sa šest službenih jezika, protkana različitim nacionalnostima, veroispovestima, ljudima različitog porekla, koji umeju zajednički da slave svoje blagdane.

Na izložbi su, pored uskršnjih jaja, bile izložene rukotovorine žena iz više aktiva, narodne nošnje i umetničke slike, među kojima je bio i portret Borisa Tadića. Manifestacija je humanitarnog karaktera i sredstva koja budu prikupljena biće uručena hendikepiranim osobama.

Tadić i Pajtić prisustvovali su i Uskršnjem bogosluženju u crkvi Bezgrešne Device Marije u Bačkoj Topoli.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA