Guda ili riba pitanje je sad: Da li srpski političari poste?

Većina političara na srpskoj sceni tvrdi da poštuje Uskršnji post. No, ima i onih koji su zbog prenapornih predizbornih aktivnosti primorani da "mrse"

  • 0

Srđan Milivojević - Demokratska stranka

Kao pravoslavni hrišćanin - postim. Naravno, postim zbog sebe, a ne zbog eksponiranja po medijima. Cela moja porodica i ja se toga pridržavamo. Prve nedelje, kao što crkva propisuje, postim na vodi, onda nedeljom na ulju, a ostalim danima jedem ribu i ostala uobičajena posna jela. Žao mi je samo što skupština radi tokom posta, jer post podrazumeva i suzdržavanje od nekih negativnih misli, svađa i rasprava.

Velimir Ilić - Nova Srbija

Naravno da postim. Postim onako kako su me deda i majka učili. Znači, na vodi, pa se na kraju pričestim.

Suzana Grubješić - G17

Ne postim. Do sada sam nekoliko puta postila, ponekad i uspešno. Uglavnom to zavisi od posla, odnosno da li mogu da se organizujem da bih jela ono što treba. Poslednji put sam postila pre dve godine, tokom Uskršnjeg posta i tada sam jela samo na vodi.

Borislav Pelević - Srpska napredna stranka

Postim. Na monaški način - na vodi, bez ribe. Čak ne pijem ni gaziranu vodu, već samo običnu.

Aleksandar Jugović  - Srpski pokret obnove

Ne postim, nekada sam se više pridržavao od toga, a sada uglavnom samo na velike praznike, na Krstovdan i Uskrs. Da li ću ispoštovati Uskršnji post ove godine, zavisi od mnogo okolnosti, kampanja će biti duga i naporna. Biće mnogo posla na terenu, pa pretpostavljam da mi posao to neće dozvoliti.

Dragan Todorović - Srpska radikalna stranka

Imam običaj, dug 30 godina, da postim svakog petka, nedelju pred Božić, za Vaskrs i Krstovdan. Postim na vodi kad su ti veliki praznici. Sada nisam mogao da ispoštujem ceo post, već samo ovu poslednju nedelju. Za celi post kod čoveka mora da postoji navika, kako bi to izdržao, a znate kako se kaže: "Mator konj se ne uči na samar". Na kraju krajeva, moje poimanje je da greh ne ulazi na usta, već iz njih izlazi.

Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija

Ima mnogo značajnijih tema o kojima bi trebalo da se misli. Znate li vi kol'ko građane Srbije interesuje da li političari poste?!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA