U ovoj fabrici plaćaju žene da se šminkaju i nose suknje umesto pantalona, da bi dobile bonus, moraju da pošalju fotografiju

Iz Tatprofa tvrde da se ne radi o seksizmu, već da samo žele da doprinesu tome da se dame osećaju ženstveno

  • 6

Ruski proizvođač aluminijuma Tatprof našao se na udaru zbog svoje najnovije kampanje "maraton ženstvenosti", u kojoj plaćaju zaposlenim damama da nose suknje umesto pantalona, kako bi što ženstvenije izgledale.

Iako mnogi smatraju da je ovo pokušaj omalovažavanja osoba ženskog pola, iz kompanije kažu da se, naprotiv, radi o inkluziji.

- U našoj kompaniji zaposleno je 70 odsto muškaraca. Ovo je sjajan način da obratiimo pažnju na ženski pol i damo m na značaju - objasnila je portparolka ove fabrike Anastasija Kirilova za Sputnik.

Ona dodaje da se kritike zasnivaju na pogrešnom kontekstu i da nije važno u ovom slučaju kako žene izgledaju, nego kako se osećaju.

- Mnoge žene po automatizmuu oblače pantalone, pa se nadamo da će im ova kampanja povećati svest o njihovoj ženstvenosti i šarmu kada počnu da nose suknje ili mini-suknje - kaže Kiirilova.

zena, poslovna zena, elegancija Žene dobijaju bonus ukoliko umesto pantalone nose suknjice; Foto: Pixabay.com

Ideju je, kaže portparolka kompanije, osmislio izvršni direktor Tatprofa Sergej Rahov.

- On zaista želi da se svaka žena u firmi jednostavno oseća kao žena. Dakle, da ne ne preferiraju krakte kose, da ne nose pantalone - rekla je Kirilova.

Ženama radnicima nudi se bonus od 100 rubalja (nešto manje od evro i po) po danu ukoliko su našminkane i nose suknje, da bi dobile bonus, dame moraju poslati kompaniji fotografiju na kojoj tako izgledaju.

Ovo nije jedini način podsticanja radnica da budu ženstvene. Firma organizuje i takmičenje u pravljenju knedli.

Što su tiče muškaraca, ni oni nisu zapostavljeni. Za radnike muškog pola kompanija organizuje takmičenje u povlačenju konopca.

Kompanija je odbacila sve navode o seksizmu i dodala da je u ovoj kampanji već učestvovalo 60 žena.

Kampanja je počela 27. marta i trajaće do 30. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    1. jun 2019 | 20:40

    Svaka čast

  • Obrnuto

    1. jun 2019 | 20:34

    Samo treba smanjiti primanja zenama u pantolonama.

  • RashaNS

    1. jun 2019 | 20:37

    Pa i pozeljno je da žene dolaze u suknjama i još bolje polu-gole.. Leto plus 40, na fax ja moram u farkama a one gole. Ne daj bože da sam u 3/4.. To je šorc!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA