Evo zašto leti nikako ne smete da nosite iste farmerke dva puta

U slučaju da ste ujutro previše lenji da promenite farmerke, ili bilo koji drugi odevni predmet, i odlučite se za one koje ste nosili dan ranije, možete da ugrozite svoje zdravlje

  • 2

Mnogi leti danima nose određene odevne predmete, ali nisu svesni da na taj način mogu sebi da naprave ozbiljne zdravstvene probleme.

Znaci upozorenja koji govore da u telu raste rak - a redovno ih ignorišemo

Ne bacajte novac na skupe sapune, evo sa čim je najbolje prati ruke

Farmerke, majice, čarape i donji veš bi tokom toplih letnjih dana trebalo da menjate što češće, po mogućstvu svaki dan, jer bi mogli da doživite jednu od ovih neprijatnih stvari:

1. Miris

Foto: Profimedia/Alamy

Foto: Profimedia/Alamy

Ako želite da ostaente čisti i izbegnete loš miris leti, verovatno se ne biste kupali na svakih nekoliko dana. isti koncept se odnosi i na odeću, posebno majice, čarape, donji veš i farmerke.

Ova odeća tokom dana upija znoj, ali i sve bakterije na našem telu, ali i one koje možemo da pokupimo napolju.

S obzirom da je naša koža prekrivena odećom dobar deo dana, bakterije se po vrelom vremenu razmnožavaju i stvaraju neprijatne mirise.

Ako se tuširate ujutro, a onda obučete istu odeću koju ste nosili dan pre, odlazak pod tuš je bio beskoristan.

2. Infekcija stafilokokom

Stafilokoka je uobičajen mikrob koji na svojoj koži u malim količinama nosi većina ljudi. Većinu vremena on ne pravi problem, ali ako istu odeću nosite dva, ili više puta, uzastopno, ove bakterije počinju da se na njoj skupljaju.

Vremenom, ove bakterje mogu da pronađu put do unutrašnjosti naše kože kroz male posekotine, urasle dlake ili druge pukotine u odbrambenom sistemu tela.

Redovnim pranjem stvari ubijamo ove bakterije i sprečavamo opasne infekcije.

3. Bubuljice i ciste

Foto: pixabay

Foto: pixabay

Kada ne menjamo odeću redovno, dozvoljavamo bakterijama i mrtvim ćelijama kože da se skupljaju u materijalu. Sve te grozne stvari tokom dana su pritisnute uz našu kožu i blokiraju pore i dovode do stvaranja bubuljica i cisti.

4. Alergije

Ako ste predugo u istoj odeći, to može da dovede do pogoršanja alergija kod osoba koje ih imaju. Posebno ako ste ceo dan u istoj odeći, uključujući tu i večernje sate jer se respiratorni poremećaji tada dodatno pogoršavaju.

5. Stomačni problemi i grip

Ako dobijete grip ili stomačne tegobe, jedna od stavi koje bi mogle da budu krivac jeste odeća koju često nosite bez pranja.

Kada nekoliko dana za redom nosimo odeću koja je natoljena znojem, bakterijama, prašinom i mrtvim ćelijama kože, naš imuni sistem stalno bora da odbija bakterije - i vremenom može da dođe do njegovog slabljenja i manje otpornosti na bolesti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA