≫ 

Počela sam da pijem samo mlaku vodu - a sada to rade i sve moje drugarice kada su videle promene na mom telu

Ovo je iskustvo žene (43), koja je odlučila da promeni dosadašnje navike i okrene se zdravom načinu života

  • 0

Lekari i nutricionisti nas stalno podsećaju koliko je zdravo piti vodu i kakve sve efekte ona ima na bubrege, raspoloženje, holesterol i višak energije.

Da li pijete hladnu ili toplu VODU? Jedna od njih uništava vaše zdravlje

Zašto nikako ne smete da pijete hladnu vodu da biste se rashladili

Nedelju dana sam se tuširao SAMO LEDENO hladnom vodom i desile su mi se 3 stvari koje nisam mogao ni da zamislim

S obzirom da već neko vrme ne konzumiram sokove, odlučila sam da pojačam efekat i pređem na toplu vodu. Ona možda nije ukusna, ali vredi istrpeti tih nekoliko trenutaka neprijatnosti s obzirom na prednosti koje donosi.

Bolje varenje

Regulisala sam telesnu težinu, jer topla voda povećava telesnu temperaturu i ubrzava metabolizam. Na taj način telo sagoreva više kalorija. Topla voda stimuliše varenje, jer telo ne koristi toliko energije da obradi hranu koju ste konzumirali. Ona će lakše prolaziti kroz creva. Sa druge strane hladna voda u toku jela ima potpuno suprotan efekat. Jeste li se nekad zapitali zbog čegarestorani na kraju obroka nude kafu ili čaj.

Foto: freeimages.com/bluegum

Detoksikacija

Kada popijete topli napitak, temperatura tela se povećava i dolazi do znojenja. Toksini u organizmu ubrzavaju starenje, zato je najefikasniji način da usporite starenje da unosite više tečnosti. Ispijanje tople vode, posebno u jutarnjim satima na prazan stomak je idealan način da se rešite otrova iz tela.

Poboljšava cirkulaciju

Topla ili vruća vode propušta toksine, uključujući masti, koje cirkulišu u telu i tako poboljšava cirkulaciju krvi. Širenje krvnih sudove i poboljanje cirkulacije, doprineli su da mi se mišiće opuste i manje bole.

Usporava starenje

Delovala sam svežije. Nisam bila natečena kao pre, koža mi se isčistila, postala je mekana i pa su drugarice počele da me zadirkuju da sam tajno išla na estetske operacije. Kažu da sam se prolepšala i podmladila. Kasnije sam shvatila zašto je to tako. Topla voda pomaže telu da izbaci toksine.

Toksini u organizmu ubrzavaju starenje, zato je najefikasniji način da usporite starenje da unosite više tečnosti. Ispijanje tople vode u jutarnjim satima je idealan način da se rešite otrova iz tela.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA