Priča o trudnicama i bananama je ipak istinita!

Kao i sve druge priče ovog tipa, i ova se prenosi sa kolena na koleno i tako generacijama

  • 1

Banane su postale omiljeno voće. One su ključni sastojak u nekim od naših omiljenih poslastica: puding, sladoled, razni kolači i torte.

Više NIKADA nećete BACITI banane sa crnim tačkicama kada vidite koliko su ČUDOTVORNE

Znate li zašto su banane broj 1 na svim vagama u svim prodavnicama?

Ali, zahvaljujući staroj priči određena grupa ljudi nikada neće ni dodirnuti ovo voće.

Priče koje već godinama kruže odnose se na konzumiranje banana pre začeća, veruje se da ova voćka povećava šanse da dobijete dečaka.

Foto: Profimedia, Wavebreak

Neke žene koje se spremaju za svoju najvažniju ulogu u životu, učiniće sve da imaju devojčicu, uključujući i potpuno izbacivanje ovog voća.

Kao i sve druge priče ovog tipa, i ova se prenosi sa kolena na koleno i tako generacijama. Međutim, jedno istraživanje je pokazalo da u svemu tome može biti i malo istine.

Istraživači su anketirali 740 žena tokom svoje prve trudnoće i utvrdili su da su one sa ishranom koja je bila bogata kalijumom (jedan od glavnih vitamina u bananama) doprinele i polu deteta,nosile su dečaka.

Isto je rečeno za žene koje su imale veće količine natrijuma. Još jedan mit je bio razbijen: Ako pijete puno mleka povećaćete šanse da imate devojčicu. Visoki nivoi kalcijuma bili su vezani za rođenje dečaka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EZorana

    8. avgust 2017 | 00:46

    Ja sam pojela tonu banana imam dve devojčice, pojela sam još tonu banana i luka da bi deca bila što pametnija, što se potvrđuje kroz školovanje moje dece. Samo napred što se tiče banana. Godine u

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA