≫ 

Evo koliko vremena treba tačno da prođe da bi organizam osetio promenu izbacivanja šećera iz ishrane

Odluku nije lako doneti, ali dobre vesti su da su rezultati skoro momentalni

  • 0

Promena u načinu ishrane i izbacivanje šećera ubrzava metabolizam posle manje od dve nedelje, pokazalo je najnovije istraživanje koje je objavljeno u časopisu Američkog osteopatskog udruženja.

Pogledajte šta se sve neverovatno dešava telu ako ne jedete šećer mesec dana, godinu dana i 5 godina

Ako jedete više od ove količine šećera, bukvalno možete da "poludite"

30 dana nije jela ŠEĆER i desile su joj se 2 NEVEROVATNE stvari

Istraživači su razmotrili nekoliko studija o smanjenju unosa šećera i otkrili da je potrebno samo devet dana kako biste se skroz odvikli od ove nezdrave namirnice.

"Fruktoza ne obezbeđuje nutritivnu vrednost. Vaše telo je pretvara u mast, ali ne prepoznaje da si jeo, zato je glad uvek prisutna. Jedna promena u ishrani  i promene u metabolizmu biće vidljve za manje od dve nedelje", rekao je pedijatar Tajri Vinters, jedan od istraživača koji je analizirao dobijene podatke.

Foto: Alexey Zobov / stockvault.net

Regulisana kilaža, zdravija koža, bolji probavni sistem, više energije, samo su neki od pogodnosti, koje ćete osetiti i početeti da primećeujete na svom telu. To će vam dati podstrek da nastavite dalje.

Regulisaćete kilažu

Ako se odlučite da izbacite šećere iz organizma, vaše telo će vam biti zahvalno i dugoročno ćete osetiti pozitivne promene. U početku ćete osećati veliku želju za slatkišima, ali kada se vaš organizam očisti od šećera prestaćete da osećate gčad i vaša težina će se stabilizovati.

Imaćete više energije

Sav šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i šećera. Na ovaj način izbegavate velike oscilacije šećera u krvi, i smanjujete osećaj umora koji se povećava zajedno sa povišenim šećerom u krvi.

Zdravija koža

Svima je dobro poznato da šećer pogoršava akne a često ih i uzrokuje. Ukoliko imate problem sa aknama, a saveti kozmetičara ne pomažu, razmislite da izbacite šećer iz ishrane. Svi koji su poslušali savet osećali su se zdravije, a koža im je bila čistija i sjajnija.

Probava

Naš probavni sistem  najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i šećer. Drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku razliku u funkcionisanju probave. Želudac i creva lakše će variti sve što pojedete i češće ćete imati stolicu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA