≫ 

Ovo su uzročnici bolesti, a nikada na njih ne obraćamo pažnju

Toksine bi trebalo izbegavati koliko god je to moguće ili bar svesti na minimum kontakt sa njima

  • 1

Toksini se nalaze svuda oko nas, u vodi, hrani, vazduhu ali i u našem telu.

Vaše telo je PUNO OTROVA, a ovo je jedini način da ih izbacite!

NAPRAVITE SAMI: Čudotvorni ZELENI napitak koji čisti SVE otrove iz tela i topi kilograme! (RECEPT) (VIDEO)

Ovo su četiri velika izvora toksina koje bismo trebali da izbegavamo ili svedemo na minimum kontakt sa njima, jer u suprotnom prouzrokuju zdravstvene probleme.

Nedostatak sna

Kvalitetan san nam je potreban da bi telo nesmetano sprovodilo svoje unutrašnje procese detoksikacije. Stručnjaci preporučaju osam sati sna svaku noć.

Ako imate problema sa spavanjem, pokušajte da stabilizujete svoj ritam. Svaki dan u isto vreme idite u krevet. Nedostatak sna loše će delovati na vaše zdravlje.

Gotova hrana

Kada se umorni vraćamo s posla, ponekad je najlakše kupiti gotovu hranu.

Međutim, unos gotove hrane u telo trebao bi da bude minimalan i trebali bismo da izbegavamo često konzumiranje takvih jela, jer ne sadrže potrebne nutrijente i često su puni nezdravih masti, šećera i toksina.

Foto: pixabay.com

Nezdrave navike iz prošlosti

Ako ste dugo vremena pušili, konzumirali brzu hranu ili pili veće količine alkohola, to ostavlja dugoročne posledice na vaše zdravlje. Čak i kada se rešite tih poroka, telo ih pamti.

Kada je naš organizam zatrovan toksinima, mora da pronađe mesto na kojem će da ih skladištiti i uglavnom je to u masnom tkivu.

Lekari preporučuju da barem jednom godišnje napravite mali program detoksikacije u kojem ćete eliminisati te skrivene toksine.

Proizvodi za čišćenje

Želimo čist životni prostor, bez bakterija, pa često posežemo za raznim sredstvima za čišćenje koja u sebi sadrže hemikalije i svakako nisu dobri za zdravlje ljudi.

Prilikom čišćenja zaštitite ruke gumenim rukavicama, a ukoliko na proizvodu piše da zaštitite i disajne puteve, obavezno to uradite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA