Stvoren lek koji može da uništi 99% svih HIV virusa jer ima jednu neverovatnu sposobnost

Napredak u borbi protiv HIV-a daje nadu da ovaj virus može da bude izlečen

  • 4

Naučnici su uspeli da stvore antitelo koje napada čak 99 procenata vrsta HIV virusa, a može i da spreči infekciju kod sisara.

Čudo u Africi: Dečak izlečen od HIV-a! Lekari su mu odmah nakon rođenja dali jake lekove

Bio je političar i glumio u serijama, a sada je KRALJ KONDOMA (FOTO) (VIDEO)

Neobrezani muškarci imaju veći rizik da dobiju HIV tokom seksa - pa čak i kada nose kondom

Antitelo napada tri ključna dela virusa i otežava mu opstanak u telu domaćina. Istraživanje je rađeno u saradnji Američkog nacionalnog instituta zdravlja i farmaceutske kompanije "Sanofi", a testiranje na ljudima najavljeno je za sledeću godinu.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Telo ne može da se bori protiv HIV-a jer on ima neverovatnu sposobnost da mutira i menja pojavni oblik. Imuni sistem prepušten je sebi u borbi protiv različitih vrsta virusa HIV. Ali , nakon više godina manji broj pacijenata uspe da razvije "široko neutrališuća antitela" koja napadaju srž virusa.

Istraživači pokušavaju da iskoriste antitela u lečenju i prevenciji infekcije, a kombinacija tri takva antitela daju moćno trostruko antitelo. Ono je moćnije od najboljih prirodnih antitela i pogađa 90 odsto tipova HIV-a, prenosi B92. U eksperimentu na 24 majmuna, pokazalo se da nijedna životinja kojoj je dato trostruko antitelo nije razvila infekciju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    23. septembar 2017 | 12:16

    Sa Hivom može da se živi, treba prvo otkloniti mogućnost da HIV dođe do poslednjeg stadijuma -side koji prati smrtni ishod. HIV je sam po sebi samo bolest imuniteta, ume da bude nepodnošljiv, ali ne uvek. Neki ljudi provedu ceo život neznajući da imaju HIV.

  • Tattoo predator

    23. septembar 2017 | 11:05

    Hiv test ne govori ništa to su sve prevare Svetske zdravstvene organizacije neko živi sa virusom ceo život taj virus ne ubija ljude ali je isto opasan

  • Od svetoga ilij sve odelo milije

    23. septembar 2017 | 13:24

    Jezivo u svakom slucaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA