≫ 

DA LI JE OVO MOGUĆE: Tvrdi da je izgubio 50 kilograma jedući samo krompir

Dok nutricionisti upozoravaju na opasnost od jednolične ishrane, neki ljudi su odlučili da im dokažu suprotno

  • 6

Australijanac Endru Flinders Tejlor odlučio je da drži dijetu u kojoj nije jeo ništa drugo sem krompira spremnljenog na različite načine.

ĐUKA DRASTIČNO SMRŠAO: Političar za pet meseci izgubio 32 kg, a ovako izgleda njegov jelovnik (FOTO) (VIDEO)

Objavila je 2 fotografije i pokazala kako KALORIJE ZAISTA UTIČU NA IZGLED (FOTO)

Indira Radić došla na Grand u crnoj seksi haljini i u 51. godini zadala domaći zadatak mlađim koleginicama! (FOTO)

Ono što je on hteo jeste da izgubi dosta kilograma i u tome mu je pomogao baš krompir. On je za godinu dana uspeo da smrša čak 50 kilograma. Dok su njegove slike "pre" i "posle" dijete veoma impresivne, postavlja se pitanje koliko su one zapravo pokazatelj zdravog stanja organizma.

Foto: Spud Fit

On je konzumirao samo krompir, a u prvih mesec dana nije vežbao da bi na kraju odlučio da krene u teretanun ne bi li još smršao i zategao svoje telo.

Da li je za njegov rezultat zadužen krompir i da li je stvarno moguće ovoliko smršati uz pomoć njega, otkrivaju stručnjaci. Krompir je pun vlakana i zdravih ugljenih hidrata. Beli krompir sadrži neophodne aminokiseline koje su neophodne za izgradnju mišića, ćelija koje se bore protiv bolesti, ali može da dovede do nedostatka vitamina. Slatki krompir je s toga neohodan jer on obiluje vitaminima A, E i C. Osim toga ovu dijetu ništa ne čini specijalnom jer možete da smršate i dok jedete samo picu ukoliko trošite više kalorija nego što unesete.

Foto: Spud Fit

Kako bi bio siguran da mu ishrana neće ugroziti zdravlje, Tejlor je redovno išao kod lekara i proveravao krv. Rezultati su pokazali da je nivo holersterola i šećera niži, a i da pritisak više nije visok. To ne iznenađuje s obzirom da gubitak telesne težine dovodi do boljeg stanja organizma i smanjenja opasnosti od srčanog udara. Dijeta bi bila dobra na kratke staze, a za nešto duže morali biste da uzimate suplemente poput Tejlora.

Foto: Spud Fit

Ono što vam stručnjaci savetuju jeste da se odlučite za raznovrsnu hranu pre nego za jednoličnu jer tako možete da izbalansirate sve vitamine i minerale neophodne organizmu. Vašu ishranu treba da čini 30% lakih proteina poput piletine i ribe, a ako želite da vam ugljene hidrate zameni krompir onda samo napred. Bolja opcija vam je da uključite raznovrsno povrće kako biste uneli različite vitamine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa rek'o sam

    5. oktobar 2017 | 08:51

    Nosio iste gaće 100 dana,izbledele,al nigde nisu pukle.To je kvalitet bajo moj

  • Mila

    5. oktobar 2017 | 11:53

    Batat jeste vrsta krompira.Slatki krompir .

  • Jontra

    5. oktobar 2017 | 09:35

    Batat nije krompir...znaci varao je😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA