KOLIKO SU STARI VAŠI SPERMATOZOIDI? Novi kalkulator izračunava muškarčevu plodnost, otkriva hoće li imati zdravo dete i da li mu prete 2 opasne bolesti

Lekari često upozoravaju žene da im otkucava biološki sat, ali izgleda da je sada i muškarcima “odzvonilo”

  • 0

Novi kalkulator koji izračunava starost sperme pokazuje kako način života i starenje može da ima uticaj na sposobnost muškaraca da naprave dete.

Porno glumice otkrile da li zaista vole da im muškarci... po licu, pa priznale koje perverzije OBOŽAVAJU! (VIDEO)

8 VAŽNIH STVARI O SEKSU za koje sigurno niste znali

NEPLODNOST KOD MUŠKARACA: OVO je uzrok loše sperme i može svakome da se desi

Naučnici već dugo vremena pričaju kako ženama otkucava biološki sat i kako starenje i njihov način života utiče na plodnost. Uprkos svim naporima naučnika, ostalo je nejasno dugo vremena kako starost sperme utiče na promenu genetike potomaka. Ovaj kalkulator je napravljen da pomogne naučnicima da odrede precizno starost sperme i kako ona utiče na plodnost majke.

Foto-ilustracija: Profimedia, Alamy

Eksperti tvrde da on može da odredi sposobnost oca da napravi dete i da li može da dovede do neke genetske mutacije.

Istraživači sa Univerziteta Juta koriste kalkulator da bolje razumeju kako način života oca može da utiče na zdravlje potomaka koje su začeli, piše Dailymail. Prvo su ispitivali kako se sa godinama menja DNK, pa su zatim ispitivali sposobnost spermatozoida da oplodi jajnu ćeliju žene. Otkrili su da pušenje dovodi do ubrzanog starenja sperme kod muškaraca.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Cilj je da se ispitivanju putem ovog kalkulatora podvrgnu muškarci pre nego reše da imaju decu. Autizam i šizofrenija su dva stanja koja su prema pretpostavkama pojava kod mutacije sperme oca. Otkrili su da se ove bolesti razvijaju kod deteta dok je u materici ukoliko postoji neka promena u DNK oca.

Ne postoje jasni dokazi da je to povezano sa spermom, ali eksperti smatraju da će ovaj kalkulator biti važan u pronalaženju veze između genetike i ove bolesti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA