≫ 

Samo 1% žena može da prepozna ovaj uobičajen simptom raka jajnika

Često bol u stomaku, otečenost i učestalo mokrenje povezujemo sa nekim drugim bolestima, bez ikakve pomisli na onu najgoru

  • 4

Istraživanje je pokazalo da samo jedna u hiljadu žena zna da je povećana potreba za mokrenjem simptom podmukle bolesti – raka jajnika.

Senzacionalno otkriće: Naučnici na pragu - IZLEČENJA RAKA JAJNIKA!

Više nikada nemojte da trpite: Idite u toalet čim osetite potrebu, inače ćete se ozbiljno razboleti!

15 znakova koji pokazuju da ste “maznule” dobrog muškarca

Četiri od pet nisu znale da je bol u stomaku često uzrokovan ovom bolesti, a samo 3 posto da je osećaj ispunjenosti. Samo petina je znala da je otečenost znak da nešto nje u redu. Tri od deset žena je mislilo da je pregled cerviksa dovoljan kako bi se otkrila bolest.

Foto: FreeDigitalPhotos.net/photostock, dream designs

Drugo istraživanje u kome je učestvovalo 304 učesnica pokazalo je da je 43 procenta njih trebalo tri ili više puta da posete ginekologa ne bi li bile poslate na dalje testiranje, a 46 procenta je poslato na testiranje na druge bolesti pre nego na rak.

Zbog toga je neophodno podizati svest žena o bolesti, upoznavati ih sa simptomima i upoznati ih sa prevencijom. Ukoliko se rano otkrije, bolest je skoro uvek izlečiva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    26. oktobar 2017 | 17:13

    Ja kad otidjem kod ginekologa, kazem da me boli stomak, da cesto mokrim... Ona meni kaze, mozda imas pesak u bubrezima, mozda urinarna infekcija, a nista sa ginekoloske strane! I kako ja sad da idem na kontrole, kad ni ona sama ne zna sta mi je!

  • Cipiripi

    26. oktobar 2017 | 23:02

    Ako osetite da nesto nije u redu a doktor/ka kaze da je samo mala upala ili sta god vec. Uvek i obavezno,idite i proverite se kod drugih doktora,za svaki slucaj! Tako se moja mama spasila..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA