≫ 

Ako često probate šminku u prodavnicama - možete da dobijete opasnu i neizlečivu bolest

Potraga za pravom nijansom ruža i pudera može da bude prava avantura jer treba isprobati mnogo uzoraka

  • 0

Kroz parfimerije svakodnevno prođe na stotine, u nekima i na hiljade žena, koje isprobavaju uzorke ne bi li na kraju donele odluku koja im nijansa odgovara, a da uopšte ne razmišljaju o svom zdravlju i zaštiti od bakterija.

Ne dodirujte OVE DVE STVARI ako ne želite da dobijete grip 

Stvar bez koje ne možete da zamislite život vam bukvalno uništava kožu

LEKARI TVRDE: Pevanjem ove pesme dva puta dok perete ruke BUKVALNO MOŽETE DA SPREČITE GRIP

Sigurno ne želite da uđete u parfimeriju kako biste kupile novi crveni ruž i da usput pokupite neku neizlečivu bolest. Nakon što je jedna žena podelila na društvenim mrežama svoju priču o tome kako je isprobavajući uzorak ruža dobila herpes, žene su počele da se pitaju da li je to stvarno moguće.

Doktorka Nava Grinfild rekla je da nije čula za takav slučaj prenošenja herpesa putem ruža jer on zahteva kontakt zdrave sa obolelom kožom, ali da su kozmetički proizvodi pogodni za prenos ovih bakterija.

Foto: www.pixabay.com

Prema njenim rečima, proizvod je zarazan samo ukoliko je došao u dodir sa pljuvačkom. Bakterije se dobro prenose i kozmetikom i odećom, zbog čega treba voditi računa o tome ko je koristi pored nas.

Neophodno da znate kako da se zaštitite od bakterija kada isprobavate nove ruževe. Savetujemo vam da se držite proverenih stvari i proizvoda i ne isprobavate uzorke na sebi. Lekari preporučiju da alkoholom očistite proizvod koji želite da probate i da samo nove i tek otvorene proizvode stavljate na usne ili oči.

Foto-ilustracija: Profimedia

Testere lepo obrišite maramicama koje su obezbeđene u svakoj parfimeriji koja brine o svojim klijentkinjama. Probajte ruž na unutrašnjoj strani podlaktice umesto da ga stavljate na usta. Tako ćete moći bolje da uporedite boje, vidite kakva je tekstura ruža i nakon toga obrišite ruž alkoholom.

Svakako morate biti svesni da izlažete sebe velikom riziku kada probate nešto što je došlo u kontakt sa tuđom kožom ili još gore – pljuvačkom.

Virus se nakon prvog kontakta s domaćinom nasadi na deo nervnog sistema oko usana i ostaje doživotno u telu i povremeno se ili češće "budi".

Iako je infekcija virusom herpes simplex tip 1 relativno bezazlena, komplikacije nastaju ako se bolest proširi na druge delove tela, a posebno je opasan prelaz na oči, gde virus može da prouzrokuje infekciju oka

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA