≫ 

3 ozbiljne bolesti na koje mogu da vas upozore vaša STOPALA

Ukoliko obraćate pažnju na vaša stopala samo kada radite pedikir onda pravite veliku grešku koja može da vam ugrozi zdravlje

  • 0

Ukoliko odvojite malo vremena i ozbiljno pogledate vaša stopala, možda ćete videti koju poruku u vezi vašeg zdravlja vam ona šalju i da li vas upozoravaju na nešto.

Ljudi su pre 700 godina hodali puno drugačije nego mi danas - i to je bio čist pakao za telo (VIDEO)

Sve što morate da znate o najvećem fetišu većine muškaraca - koji vam oni nikada neće priznati

5 znakova da nosite POGREŠNE CIPELE i ozbiljno ugrožavate svoje zdravlje

-Ukoliko primetite neku promenu na vašim stopalima, možda je vreme da se javite lekaru, upozorava doktorka Melisa Lokvud.

Sledeći put kada budete skidali čarape pre nego legnete da spavate ili idete na kupanje pogledajte šta vam se dešava sa donjim ekstremitetima. Ovo su tri simptoma koja možda otkrijete ako ih malo bolje pogledate.

Foto-ilustracija: Foter/Cín

Utrnuli prsti

Da li ponekad izgubite osećaj u prstima ili vam se dešavalo da vam prsti potpuno pobele tokom zime od hladnoće? To može da bude znak da imate problem sa cirkulacijom ili neki vaskularni problem. Ukoliko je to problem, onda nemate nekih preteranih razloga za brigu, ali nije na odmet da proverite sa vašim lekarom. Prevencije radi nosite rukavice i toplije čarape kada znate da ćete biti neko vreme na hladnoći.

Peckanje u prstima

Ovo je već ozbiljniji simptom i može da ukazuje na dijabetes. Pacijenti koji se jave sa osećajem utrnulosti, peckanja ili žarenja u prstima često dobiju dijagnozu dijabetesa, piše Womenshealthmag. To može da bude i oštećenje nerava u vašim ekstremitetima (periferna neuropatija) koje izaziva dijabetes.

Foto-ilustracija: Foter/pinkiwinkitinki

Lomljivi i krti nokti

Nokti na nogama takođe mogu da vam ispričaju svoje viđenje vašeg zdravlja. Lekari često mogu da primete posmatrajući nokte pacijenata da li su oni nekada u prošlosti imali trovanje olovom ili neki nedostatak vitamina. Pojavljuju se drugačije linije na noktima u zavisnosti od nedostatka o kome je reč. Ako je pacijent anemičan imaće lomljive i krte nokte.

Primetite li neku čudnu promenu na vašim stopalima, to je onda dobar znak da posetite lekara. Tako ćete dobiti dijagnozu i lekar će vas uputiti kod specijaliste ako je to neophodno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA