≫ 

JEDNA REČ na ambalaži šampona, kreme za telo ili parfema može da otkrije da li su opasni za trudnice

Trudnicama se savetuje oprez kod upotrebe kozmetičkih proizvoda koje su pre trudnoće koristile svakog dana

  • 0

Oprez trudnicama se savetuje kod upotrebe losiona za telo, šampona i raznih preparata za kosu, ali i na upotrebu parfema.

10 otrovnih kozmetičkih sastojaka koje svaka trudnica mora da izbegava ako želi da rodi zdravu bebu

Na listu proizvoda koji mogu štetno da utiču na zdravlje bebe, trudnice treba da dodaju i parfem. Proizvodi koji imaju miris ne moraju da budu uvek problematični, ali mnogi proizvođači kao parfem za svoje proizvode često koriste neke sumnjive sastojke.

Ako vidite da na etiketi piše “naparfemisano/mirisi" (fragrance), znajte da je to neka supstanca koja je obično mešavina od preko 1.000 hemijskih supstanci. Neke od njih mogu da utiču na promenu nivoa hormona u telu, što može naročito da bude opasno za žene u drugom stanju.

Foto-ilustracija: Profimedia

Hormoni imaju veoma važnu ulogu u razvoju fetusa, a istraživanja pokazuju da izlaganje supstancama koje dovode do promene hormona mogu ozbiljno da ošetete plod i dovedu do različitih problema nakon rođenja.

Etikete skrivaju mnoge hemikalije koje se nalaze u mirisima. To se ne odnosi samo na parfeme, već i na losione za telo, gelovima za tuširanje, proizvodima za kosu i ostalim. Ako koristite neki proizvod zato što lepo miriše, razmislite opet o upotrebi.

Neki proizvođači štampaju upozorenja za određene kategorije korisnika kao što su trudnice i porodilje, dok ne neke vešto kriju iza imena. Bolje je da se odlučite za neke manje agresivne proizvode koji su napravljeni od prirodnih sastojaka i nemaju skrivene hemikalije u sebi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA