≫ 

Čistila je uši štapićima i debelo zažalila zbog toga - kada vidite šta joj se desilo bacićete ih odmah u smeće

Ukoliko još uvek čistite uši štapićima odmah prestanite

  • 4

Kada osetite svrab ili primetite više voska u ušima sigurno odmah posegnete za štapićem, ali grešite ako mislite da vam on rešava probleme. Naprotiv, on vam stvara još veći problem!

7 bizarnih znakova koji govore da u životu možete da imate problema sa srcem

Lekari preporučuju da se za čišćenje ušiju nikako ne koriste štapići koje možete da kupite u svim marketima i parfimerijama. Taj savet kasno je došao do Sare koja je ovo saznala na najteži mogući način.

-Od kad je mama prestala da mi čisti uši, ja to radim sama skoro svakog dana. Nisam mogla da zamislim da osetim da imam vosak u ušima. To je odmah moralo da ide napolje. Štapiće za uši sam redovno koristila i nije bilo srećnije osobe od mene kada bih videla da je on nakon upotrebe čist, ispričala je ona.

Foto: Pixabay

Sara je tako godinama čistila uši i zanemarivala je neka bezazlena upozorenja koje joj je njeno telo slalo.

-S vremena na vreme osetila bih probadajući bol, ali to je kratko trajalo. Sve sam to povezivala sa prehladom i plivanjem. Sve dok se nije desila prava katastrofa za mene. Prvo što sam primetila je neki mali plik unutar ušnog kanala koji sam mogla da napipam i koji je iz dana u dan rastao. Izgledao je kao bubuljica i jedva sam čekala da prođe. Jednog dana sam uspela da iskopam to što sam smatrala bubuljicom i mislila sam da je moj problem rešen. Narednog jutra sam se probudila gluva na to uvo i u strašnim bolovima.

Foto: Pixabay

Probala sam da “iščačkam” uzročnik štapićem, da ga isperem vodom i hidrogenom, ali bezuspešno. Ništa nisam mogla da uradim, a sluh se nije vraćao. Počela sam da osećam vrtoglavicu i dobila temperaturu, što zbog bola što zbog stresa.

Otišla sam sva u panici kod lekara i saznala da sam za taj problem sama kriva. Doktorka mi je rekla da sam savršenom higijenom ušiju upropastila svoje zdravlje. Čisteći uši skoro svakog dana ja zapravo jesam vadila ušnu mast, ali sam veliku količinu potiskivala unutar kanala i tako stvorila bubuljicu. Kada je pukla, infekcija se spustila niz ušni kanal i zahvatila srednje uho. Zbog toga sam ostala gluva.

Foto: Pixabay

Terapija je bila bolna. Prvo su mi vakumom očistili infekciju, a onda stavili lek i čep od nekih 10cm u uvo koji nisam smela da vadim tri dana. Tada mi je doktorka rekla da je pravilo u medicini da se u uvo ne stavlja ništa uže od lakta, znači nikakvi štapići ne dolaze u obzir. Prva stvar koju sam uradila kada sam došla kući je da sam odmah bacila štapiće i više ih nikada nisam kupila. Dve godine kasnije, savršeno čujem, nema bola, a higijenu održavam samo vodom i jednom mesečno stavim par kapi hidrogena u uši, ispričala je svoje traumatično iskustvo ova devojka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PeXoN

    21. novembar 2017 | 09:29

    Ништа дуже од лакта?

  • Ceca

    21. novembar 2017 | 12:51

    Nisu stapici uopste stetni samo ih treba pravilno koristiti. Cistiti samo blago i ne preterano duboko...cistim usi godinama stapicima i nista mi se nije desilo.

  • Трол

    21. novembar 2017 | 09:36

    Тако је, какви штапићи ? Па за шта вам служи оловка

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA