≫ 

ODMAH GA BACITE: Ako osećate svrab kada nanesete ajlajner -u njemu se nalaze opasne hemikalije

Ako redovno koristite ajlajner onda vam svrab očiju nije stran

  • 0

Nošenje ajlajnera je jako moderno i ističe vaše oči, ali pošto je reč o očima morate da budete jako oprezni sa sastavom šminke koju koristite.

Ako često probate šminku u prodavnicama - možete da dobijete opasnu i neizlečivu bolest

Budite dobro upoznati sa hemikalijama koje sadrži kao biste izbegli onaj neprijatan svrab, ali i veće probleme koje vam upotreba ajlajnera može izazvati.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/moggara12

Prema rečima dermatologa dr. Šlezinger, šminka bez minerala često sadrži štetne hemikalije, boje, mirise i konzervanse koji iritiraju oči korisnika. Kada ste u potrazi za idealnim ajlajnerom, ali i šminkom generalno, izbegavajte proizvode koji sadrže etanolamin. Hemikalije koje ga sadrže imaju nazive koji počinju sa “DEA”, “TEA” I “MEA”.

-Problem sa etanolaminima je u tome što mogu da sadrže kancerogene hemikalije poznate kao nitrozamini, rekla je Dženet Nudelman direktorka programa i polise u Fondu za rak dojke i direktorka kampanje “Bezbedna kozmetika”.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ako se ove hemikalije nalaze u ajlajneru i dođu u kontakt sa vašim očima, velike su šanse da će doći do reakcije, piše Shefinds. Bilo da je reč o malom svrabu ili ekstremnim crvenim pečatima, znaćete odmah da nešto nije u redu sa proizvodom koji koristite.

Zato sledeći put kada budete tražili idealni ajlajner za vaše oči pročitajte sastav i osigurajte se da on ne sadrži ove opasne hemikalije. Najbolje bi bilo da potražite neke proizvode na biljnoj bazi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA