• 0

ODMAH GA BACITE: Ako osećate svrab kada nanesete ajlajner -u njemu se nalaze opasne hemikalije

Ako redovno koristite ajlajner onda vam svrab očiju nije stran

  • 0

Nošenje ajlajnera je jako moderno i ističe vaše oči, ali pošto je reč o očima morate da budete jako oprezni sa sastavom šminke koju koristite.

Ako često probate šminku u prodavnicama - možete da dobijete opasnu i neizlečivu bolest

Budite dobro upoznati sa hemikalijama koje sadrži kao biste izbegli onaj neprijatan svrab, ali i veće probleme koje vam upotreba ajlajnera može izazvati.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/moggara12

Prema rečima dermatologa dr. Šlezinger, šminka bez minerala često sadrži štetne hemikalije, boje, mirise i konzervanse koji iritiraju oči korisnika. Kada ste u potrazi za idealnim ajlajnerom, ali i šminkom generalno, izbegavajte proizvode koji sadrže etanolamin. Hemikalije koje ga sadrže imaju nazive koji počinju sa “DEA”, “TEA” I “MEA”.

-Problem sa etanolaminima je u tome što mogu da sadrže kancerogene hemikalije poznate kao nitrozamini, rekla je Dženet Nudelman direktorka programa i polise u Fondu za rak dojke i direktorka kampanje “Bezbedna kozmetika”.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ako se ove hemikalije nalaze u ajlajneru i dođu u kontakt sa vašim očima, velike su šanse da će doći do reakcije, piše Shefinds. Bilo da je reč o malom svrabu ili ekstremnim crvenim pečatima, znaćete odmah da nešto nije u redu sa proizvodom koji koristite.

Zato sledeći put kada budete tražili idealni ajlajner za vaše oči pročitajte sastav i osigurajte se da on ne sadrži ove opasne hemikalije. Najbolje bi bilo da potražite neke proizvode na biljnoj bazi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima