Zaboravite na depilaciju: Jedna stvar je mnogo važnija pre ginekološkog pregleda

Veliki broj žena oseća pritisak da mora da budu najbolje moguće sređene za odlazak kod ginekologa

  • 0

Ginekološki pregled je sam po sebi jako neprijatan pa mnoge žene odlučuju da ga ulepšaju time što odlaze na pregled u potpunosti sređene “tamo dole” što lekaru zapravo nije nimalo bitno.

Ovo su stvari koje ginekolog nikako ne sme da vam uradi tokom pregleda

Lekari se često sreću sa pacijentkinjama koje se toliko sređuju za pregled, a oni u stvari uopšte ne obraćaju pažnju na njihov izgled.

Printskrin: YouTube/TheTalko

-Mnogo žena se pojavljuje kod mene na klinici sa svežom frizurom, manikirom i obrijanim ili izdepiliranim preponama. Ako bi se slučajno pojavile manje sređene, onda mi se izvinjavaju. Ja sam prezauzeta potragom za rakom kože, a pacijenti se trude da budu najbolje moguće sređeni za pregled. Neke žene čak obuku čipkani veš za pregled, rekla je doktorka Laurel Geragti.

Ali, da li je neiophodno ukloniti stidne dlačice pre pregleda? Evo šta na to kažu lekari.

Foto-ilustracija: Profimedia

-Stvar je u tome da svaka žena treba da obuče i sredi se tako da se oseća najudobnije i samouvereno, ali molim vas nemojte da osećate pritisak da se sređujete zbog vašeg lekara. Činjenica da ste došle na pregled i da brinete o svom zdravlju je ono što lekari zapravo cene. Već imate najlepše odelo na svetu – vašu kožu, dodala je ona.

Za odlazak kod ginekologa bitna je lična higijena, a to da li ste savršeno izdepilirane i da li nosite čipkaste gaćice je sporedna stvar na koju lekar ne obraća pažnju. Redovnim pregledom bar jednom godišnje brinete o svom zdravlju i sprečavate nastanak i razvoj opasnih bolesti time što omogućavate vašem lekaru da otkrije promene.

Daljinac

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA