• 1

Evo zašto nikako ne biste smeli da uzimate sirup protiv kašlja kada ste bolesni

Kašalj i prehlada se javljaju sa iznenadnom promenom vremena

  • 1

Čim počnete da kijate i kašljete odmah proklinjete zimu i varljivo vreme koje vas čas tera da obučete bundu, a čas lagani kaput.

Evo zašto uvek kinemo 3 puta zaredom

Kako nam se bliže novogodišnji praznici i proslave želimo da što pre ozdravimo i posežemo za različitim lekovima i praškovima. Ali, postoji jedan lek koji nikako ne biste smeli da uzmete – lek protiv kašlja.

Navodno, ne postoji konkretan dokaz da ovaj lek zaista deluje i može zapravo da učini da duže budete bolesni. Kašljanje vam zapravo pomaže da se rešite infekcije brže izbacivanjem sadržaja iz pluća.

Foto: Pixabay

Sledeći put kada počnete da kašljete nemojte trčati u apoteku po sirup. Možda se brže oporavite bez njega.

Infekciju disajnih puteva prati uporni kašalj, izbacivanje žutog ili zelenog šlajma, teško disanje i gubitak daha, zviždanje iz pluća, visoka temperatura , ubrzano kucanje srca, bol u grudima i stezanje, ali i osećaj dezorijentisanosti i konfuzija.

Umesto lekova i sirupa bolje se pobrinite da imate dovoljno vremena za odmor, pijte dosta tečnosti kako biste sprečili dehidrataciju i omogućili izbacivanje sluzi iz pluća. Uzmite paracetamol ili ibrufen za glavobolju i temperaturu i obavezno pijte med i limun u toplom čaju. Olakšajte disanje tokom spavanja tako što ćete staviti još koji jastuk ispod glave i inhalirajte se. Dok se ne oporavite, ostavite pušenje ili smanjite broj cigareta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Endokin

    Koliko ja bar znam, većina sirupa se reklamira ka lek za iskašljavanje, bolje formiranhe sluzi koja će biti iskasljana.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima