• 0

Vrhunski neurohirurg novo stručno pojačanje Medigroup sistema

Razvoj minimalno invazivne hirurgije kičme počeo je 90-tih godina prošlog veka, a pun zamah i napredak nastupio je od 2000. godine

  • 0

Stručni tim MediGroup-a, najvećeg privatnog sistema za pružanje zdravstvene nege i zaštite u Srbiji i regionu, od 01. januara 2018. godine je bogatiji za još jednog člana, vrhunskog neurohirurga dr sci med. Marka Markovića, poznatog po izvođenju najsavremenije, minimalno invazivne operacije lumbalne diskus – hernije, kao i stenoze spinalnog kanala, i koji je ujedno i međunarodni instruktor za kompletno-endoskopske operacije kičme.

Razvoj minimalno invazivne hirurgije kičme počeo je 90-tih godina prošlog veka, a pun zamah i napredak nastupio je od 2000. godine, kada je uveden koncept Kompletno-endoskopske hirurgije kičme koji je ušao u kliničku primenu i razvijen je u rutinskoj formi u centru za spinalnu i ortopedsku hirurgiju "St Anna Hospital" u Nemačkoj. Tokom godina, ova vrsta hirurgije se dodatno razvijala, a kod nas počinje da je primenjuje Dr Marko Marković, početkom 2011., i od tada se primenjuje standardno, rutinski i sa velikim uspehom.

Minimalno invazivna hirurgija je termin koji podrazumeva hiruško lečenje sa minimalnom traumatizacijom mekih tkiva i tkiva oko mesta lezije, odnosno samog patološkog procesa. Prednosti ove vrste hirurgije u odnosu na standardnu otvorenu hirurgiju su: minimalno oštećenje tkiva što podrazumeva praktično eliminisanje bolova na mestu operativnog zahvata, omogućavajući potpunu mobilnost i aktivnost pacijenata koji ustaju istog dana posle operacije i otpuštaju se kući 24h do 48h posle operacije, minimalan nivo gubitka krvi tokom operativnog zahvata, kraće trajanje operativnog zahvata, kao i eliminisanje potrebe za postoperativnom stacionarnom rehabilitacijom.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima