Uznemirujuća reklama koja će vas navesti da istog trenutka ostavite pušenje (VIDEO)

Novogodišnji praznici su pravo vreme da se javnosti skrene pažnja na zdravlje i na to kako ga svesno uništavamo

  • 14

Reklama koju je Služba za javno zdravlje Engleske objavila ukazuje na to kako povećani nivo kadmiuma u cigaretama koji se koristi u proizvodnji baterija utiče na krv kao i kancerogene materije.

HIRURG UPOZORAVA: Ako pušite pre, ili posle ove operacije - mogu da vam otpadnu bradavice

Ova reklama je pokušaj da se dopre do svesti 7 miliona pušača u zemlji i da se skrene pažnja na to da otrovi iz cigareta dopiru do svih organa u telu. Alarmantna je situacija jer se svakog minuta hospitalizuje jedna osoba zbog posledica pušenja.

Foto: Pixabay

Sa svakom cigaretom u organizam dospeva preko 4.000 otrova uključujući i 70 koji su visoko kancerogeni. Izlaganje kadmijumu na duži period povećava rizik od oštećenja bubrega i kostiju i može da dovede do pojave raka kostiju. Oni koji popuše 20 i više cigareta dnevno imaju duplo veće šanse da dobiju rak bubrega od nepušača.

Drugi oblici raka koji se povezuju sa pušenjem su rak pankreasa, usta, organa za disanje i varenje. Ugljen monoksid smanjuje sposobnost krvi da snabdeva organe kiseonikom, stavljajući tako srce u veliku opasnsot.

Foto: Promo

Prestanak pušenja poboljšao bi krv i telo bi se otarasilo štetnih otrova koji mu nanose štetu, piše Metro. Katran iz cigareta uzrokuje veliku štetu organima, kostima i povećava rizik od raka i bolesti. Dobra vest je da koliko god dugo da ste pušač, šanse da smanjite šanse za rak, bolesti srca i pluća i drugih bolesti vezanih za pušenje su velike.

Neke promene su vidljive odmah, a neke dolaze vremenom. Pogledajte reklamu i ukoliko ste pušač dobro razmislite pre nego sledeći put zapalite cigaretu. 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Posteno

    30. decembar 2017 | 20:57

    Kada su cigare otrovne sto se proizvode, zatvoriti duvansku industriju jer nam prave i prodaju otrov

  • Brankica

    30. decembar 2017 | 18:22

    Ja ostavila.Sad u januaru 4 godine.,posle 44 godina.

  • Ika...

    30. decembar 2017 | 18:21

    Užasna reklama...i zbog tog uznemirenja sad moram da zapalim...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA