Mogu da prestanem da pušim kad god hoću!

Rečenica koja je oduvek pružala utehu svim pušačima bi konačno mogla da postane istinita. Razlog je jednostavan

  • 0

Postoje razni načini da se oseti zadovoljstvo. Međutim, kod pušača je to specifična situacija jer oni kao jedini izvor zadovoljstva vide samo svoju dnevnu dozu nikotina.

Ostala čula im vremenom otupe i smatraju da ne postoji način da se opet osete "živim", osim ako ne povuku dim.

Ali sada čak i okoreli pušači mogu opet da osete zadovoljstvo, ali ne ono koje im pruža cigareta. Mario iz Zrenjanina je želeo da svoje iskustvo podeli sa svim pušačima. Da li će zvučati preterano ako kažem da nisam stigao ni da se okrenem, a već sam pušio 2 kutije na dan? Ali tako je bilo. Neprimetno sam povećavao svoju dnevnu dozu nikotina, i došao sam u fazu da za sva tri obroka imam cigarete!

Ali meni to nije smetalo jer sam uživao u svakom dimu! Stres, nervoza, ili bilo koje drugo psihičko stanje bi bilo ispraćeno mojim "smirenjem iz paklice". Nisam imao ljubavni život, ali me to i nije previše opterećivalo. Imao sam svoju zanimaciju.

Foto: Promo

Kada cigareta postane smisao života

Primetio sam da mojim sagovornicima smeta pušački zadah koji sam sejao čim bih zinuo. Izgledao sam dosta starije od svojih vršnjaka, ali ni za to nisam mario. Sa 31 godinom sam, zbog stanja kože, izgledao bar 10 starije. Cigarete nekako sasuše čoveka, učine ga starijim, i koža dobije ružnu boju. Sada sam toga svestan, ali u vreme kada mi je smisao dana bio samo da zapalim, mogao sam da izgledam i kao pedesetogodišnjak!

Sada vidim da je početak tinejdžerskih dana mogao da krene u sasvim drugom pravcu, da nisam poželeo da se dokažem i ispadnem "faca". Ta prva cigareta je krivac za sve zdravstvene nedaće koje su me kasnije zadesile!

Prve veće posledice konzumiranja nikotina

Jedan dan sam otišao na selo. U žurbi sam zaboravio svoju dnevnu dozu nikotina. Selo je prilično udaljeno od Zrenjanina, kao i prva prodavnica od kuće. Kada sam došao i shvatio šta sam uradio, uhvatio me bes. Počeo sam da histerišem, lupam po kući, tražim ključeve da idem nazad. Deda je pokušao da me smiri. Krenuo sam rukom na njega da ga udarim. Mnogo sam ih sve uplašio. Nisu mogli da me prepoznaju. Brzo sam napustio kuću jer me bilo sramota. Međutim, bilo je kasno. Deda nije mogao da mi oprosti. Roditelji su bili u šoku. I pored ovog incidenta, sutradan sam opet nastavio po starom. Nisam ni pomislio da prestanem da pušim. To sam uvek radio. Samo bi me trenutno grizla savest. Sutra bih sve gurnuo pod tepih. Toliko sam bio zavistan od cigareti!

Foto: Promo

I poslednji dinar bih dao na cigaretu

Napunio sam 31 godinu, a bio sam i dalje sam. Bez žene, bez svoje porodice. Sam sa cigaretom. Živeo sam s roditeljima i radio za neki sitan novac. Gušio sam ih svojim dimnim zavesama. Sve što sam zaradio, dao sam na cigarete. Tim novcem sam mogao da kupim stan. Niko u porodici nije toliko pušio. Govorili su mi da sam potpuno promašio životni put i da mi treba pomoć.

Cigarete nisu bile štetne, nego kobne za moje zdravlje

Počeo sam da osećam čudan bol u grudima. Pojavio se i neki naporan kašalj. Znao sam da kašljem i po 15 minuta bez prestanka. Jedva bih došao sebi. Ostajao sam bez daha. Uveče ne bih mogao da zaspim koliko me gušilo. Kada bih zaspao, kašalj bi me naglo probudio iz sna. Takav kašalj je čest slučaj kod pušača, pa sam u apoteci kupio nešto da ga smirim.

Nisam nameravao da ostavim cigarete.

Kašalj se samo trenutno smirio. Nikad neću zaboraviti to kobno veče. Doživeo sam napad. Osetio sam jak bol u grudima. Srce mi je ubrzano lupalo i počeo sam da se gušim. Roditelji su me brzo odvezli u hitnu. Tamo su ustanovili da je nastupila plućna embolija. Morali su da me hitno operišu. Da smo došli samo 5 minuta kasnije, izgubio bih bitku. Prvi put sam se uplašio za svoj život.

Foto: Promo

Postoperativni tok je loše uticao na moju psihu

To su bili najteži dani u mom životu. Oporavak od operacije je trajao 3 meseca. To je značilo da nema cigareta. Mnogo sam smršao. Bio sam i pre mršav zbog konzumiranja duvana, ali operacija me dokrajčila. Objasnio sam svojima da ću izludeti. Ruke su mi se tresle i bio sam nervozan. Imao sam neke čudne ishitrene pokrete. Morao sam da zapalim cigaretu. Shvatio sam da sam veliki zavisnik. Bilo mi je jasno da ću posle oporavka nastaviti s pušenjem. To je moglo da znači i smrt. Nisam to sebi mogao da dozvolim.

Očajno sam počeo da tražim rešenje

Snaga volje mi je bila jaka, ali strah od neuspeha me izluđivao. Nastupio je period razočaranja. Probao sam razne metode za prestanak pušenja. Čak sam čitao knjige o iskustvima strastvenih pušača, meditirao sam, išao na psihološko savetovanje... Popis je bio dugačak, ali meni ništa nije pomoglo. I dalje sam imao jaku želju da zapalim cigaretu. Da je držim u rukama. Da povučem samo jedan dim. Kakva zavisnost.

Foto: Promo

Nil Smoke je došao u pravom trenutku!

Moj dobar prijatelj mi je ponudio svoju pomoć. Rekao je da ćemo zajedno tražiti rešenje. Želeo je da me vidi srećnog. Stalno je pretraživao internet. Jednog dana mi se javio i rekao: "Nil Smoke će ti pomoći!" Tek sada sam svestan da je ovo bio dan mog spasenja.

Naručio je za mene Nil Smoke magnete. To su pozlaćeni magneti koji se stave s obe strane uha. Na prednju stranu uha jedan, na zadnju drugi magnet. Deluju po principu akupresure vršeći blagi pritisak na određene tačke. Tako podstiču lučenje endorfina u organizmu. Taj enzim se luči i tokom intimnog odnosa. Endorfin poboljšava raspoloženje, smiruje vas psihički, uklanja fizičke manifestacije nervoze, suzbija bol. Sve to pokušavamo da postignemo cigaretom. Međutim, korišćenjem ovih magneta nadomestite taj osećaj zadovoljstva.

Foto: Promo

Pre nisam mogao bez nikotina ni jedan jedini dan, a sada su prošle 3 godine kako nisam zapalio cigaretu. Iznenadio sam sebe pozitivno. Bio sam ponosan na svoj uspeh. Moj život se promenio iz korena. Podmladio sam se, izgledao sam zdravije i svežije. Nisam bio nervozan. Oporavio sam se u celosti. Sada lakše dišem. Ostvarila mi se i najveća želja. Pronašao sam ljubav svog života i sada očekujemo bebu. Stručnjak za muška pitanja mi je rekao da je malo falilo da zbog pušenja ostanem neplodan. Sreća, to se nije desilo.

Nikotin je i vaš tihi ubica. Ne dozvolite da vas nadjača. Isprobajte ove magnete, nećete se pokajati. Nema ih u apoteci, ali se lako naruče putem ove web stranice. Naravno da nisu čudotvorni, ali uz malo snage volje, pozitivnih misli, i osećaja zadovoljstva, sve je moguće!

Ako ste i vi pušač, obradovaćemo vas specijalnom akcijom! Samo za naše čitaoce dajemo čak 50% POPUSTA na ove neverovatne magnete! Jedini uslov za popust je da ih naručite ODMAH!

Umesto za 6.780,00 din, što je redovna cena proizvoda, danas ćete ovo revolucionarno rešenje za prestanak pušenja dobiti za SAMO 3.390,00 din! Požurite, zalihe su ograničene. KLIKNITE OVDE >>.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA