≫ 

Težina na početku trudnoće može da otkrije da li će žena dobiti zdravo dete

Trudnoća je zaista drugo stanje za svaku ženu koja očekuje prinovu

  • 0

Ono što žene najviše brine jeste da se ne ugoje previše tokom trudnoće i da posle imaju problema da skinu kilograme.

5 simptoma pobačaja koje nijedna žena ne sme da ignoriše

Novo istraživanje pokazalo je da žene koje uđu u trudnoću sa normalnom težinom imaju veće šanse da se tokom trudnoće ne ugoje i da nakon porođaja brže povrate staru liniju. Žene koje uđu gojazne u trudnoću, imaju većih problema sa kilažom kasnije, ali su istovremeno izložene riziku u trudnoći.

Foto-ilustracija: Profimedia

Žene koje su neuhranjene rizikuju da njihove bebe ne budu dovoljno razvijene za njihove godine kasnije u detinjstvu, dok se gojazne žene češće porađaju carskim rezom i rađaju velike bebe.

Ova studija je pokazala da žene koje ostaju u drugom stanju, a pri tom su gojazne, izlažu i sebe i bebu riziku jer beba može da ima poteškoća sa razvojem, a sama trudnica može da ima problema sa srcem i kretanjem.

Foto: Pixabay

-Neuhranjene trudnice rizikuju da se porode pre termina i da rode sitniju decu, dok one gojazne imaju rizik od razvoja dijabetesa i gojaznosti kod deteta, piše u ovoj studiji.

Gojazne majke kojima je indeks telesne težine preko 30 su u velikom riziku da zbog zdravstvenog stanja budu hospitalizovane do porođaja i da kasnije imaju problema sa plodnošću.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA