Otkrivena tajna prelepih Japanki: Uz pomoć ovih 6 trikova imaćete liniju o kojoj svi sanjaju

Ceo svet se divi Japancima zbog njihove vitke figure i zdravog načina života

  • 3

Ono po čemu su pored dobre linije i zdrave ishrane Japanci poznati jeste dug i zdrav život, a sve je to rezultat njihovog zdravog načina života.

Postoji 6 tipova sala - evo kako da se najlakše rešite svakog od njih bez vežbanja i odlaska u teretanu

Njihov stav o hrani promoviše veliku količinu energije i držanje podalje od neželjenih kilograma. Nije tajna da zdrava ishrana, redovno vežbanje, dovoljno sna i hidtratacija čine čuda za izgled i pomažu da ostanete fit. Neka pravila koja se poštuju u japanskoj kulturi omogućavaju da ostanete u dobroj formi i imate vitku liniju.

Ovo su najvažnija japanska pravila za lep izgled i dobro zdravlje.

Foto: AP/Tanjug

1. Nemojte da jedete kao sumo rvač

Verujete li nam kada kažemo da sumo rvači ne doručkuju? Oni odmah uzimaju kaloričan ručak pre podne, ne idu odmah posle ručka na vežbanje i neki trening, već odu na spavanje. Njihova rutina sastoji se od samo dva velika obroka u toku dana.

2. Kuvajte lagano

Često nismo svesni koliko kalorija hrani dodajemo kada je kuvamo ili pržimo. Sva ta količina ulja koje koristimo često završi na našem tanjiru. Umesto da pržite hranu, pecite je bez ulja, kuvajte ili jedite sirovu.

3. Toplota života vredna

Kao i svim živim bićima i nama treba toplota da bismo preživeli. Naša hrana treba da nam da energiju da preživimo. Sezonska hrana nam pomaže u tome, jer hrana tipična za leto pomaže da se organizam ohladi, a ona koju jedemo zimi da se telo ugreje.

Foto-ilustracija: Profimedia

4. Promenite vaš stav prema hrani

Promeniti mišljenje o hrani ne znači podvrgnuti se i rigoroznoj dijeti. U hrani treba uživati, a to je način na koji se Japanci hrane.

5. Bez vode dok jedete obrok

Ovo je užasno loša navika koja može da ošteti vaš želidac. Kako pomaže telu da se rashladi, voda će nas sprečiti da apsorbujemo toplotu iz hrane.

Foto: www.pixabay.com

6. Uživajte u dugim toplim kupkama

Topla voda ima mnogo beneficija. Topao tuš nam pomaže da se relaksiramo, pomaže u cirkulaciji, da ostanemo mirni i osećamo se lakše, piše Speakingtree. Japanci imaju čistu kožu i bolje varenje zahvaljujući toplim dnevnim kupkama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lavica

    20. januar 2018 | 14:26

    Kakvih 6 trikova oni imaju samo jedan a to je riza..

  • Zoran veteran

    20. januar 2018 | 20:36

    Oni jedu pirinac,teski su do 56kg muskarci a zene 40kg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA