10 trikova uz pomoć kojih će vam lice izgledati "mršavije" i više seksi

Na licu nam se vidi kakav život vodimo i koliko se brinemo o svom zdravlju i izgledu

  • 0

Bucmasti obrašćići kod dece ukazuju na dobro zdravlje, ali sigurno ne želimo krofnice na licu kao odrasli, pogotovo kada su istaknute jagodice i upali obrazi simbol seksipila.

Ovo ulje uklanja bore, strije i akne kao od šale, a košta manje od 200 dinara

Ipak, skidanje sala sa pojedinih delova tela je težak posao. Kada se gojite uglavnom na obimu dobijate svuda: u stomaku, butinama, zadnjici, grudima pa i licu. Slično je i sa mršavljenjem, ali neki ljudi imaju većih problema sa skidanjem sala sa lica.

Postoji par trikova koje možete primeniti kako bi vam obrazi izgledali mršavije i kako biste izgubili te bebeće krofnice sa lica. Ovo su naši favoriti.

Joga za lice

Foto-ilustracija: Profimedia

Širom otvorite oči i fokusirajte se na određenu tačku ispred vas, ostanite u ovoj pozi 10 sekundi i onda opustite mišiće lica. Ponovite ovo 4 ili 5 puta. Uvucite obraze i napravite "riblje lice" 5 puta, a ne zaboravite da udahnete duboko na usta 4 puta. Ispunite vaše obraze vazduhom, stisnite usne i držite tako 5 minuta u nekoliko ponavljanja dok dišete na nos kako biste se rešili obraščića. Najbolja vežba za lice koju bismo izdvojili je smejanje koje sa sigurnošću skida salo sa lica.

Voda

Zlatno pravilo mršavljenja glasi – hidratacija! Pijte dosta vode jer pored toga što će vam koža izgledati lepše, lice će vam biti osveženo i negovano, a sprečićete i pojavu bora.

Zdravo se hranite

Pixabay.com

Hrana od celog zrna je veoma važna. Ukoliko želite da smršate i u telu i u licu onda morate da jedete zdravo, a imaćete mnogo više energije i bićete zdraviji. Morate da jedete u određeno vreme jer i to igra veoma važnu ulogu u mršavljenju. Uključite sveže voće i povrće, kao i kalcijum u vašu ishranu. Izbegavajte brzu i masnu hranu.

Zdrave grickalice

Verovali ili ne, grickanje između obroka može da bude zdrava navika. Potrudite se da vam se tada pri ruci nađe zdravo voće ili povrće, a ne čips i čokolada.

Spavajte dovoljno

Odraslima treba osam sati sna kako bi sprečil preterano i prerano opuštanje mišića lica. Nedovoljno sna može da uzrokuje i pojavu podočnjaka zbog čega vam lice izgleda otečeno.

Žvaćite žvaku

Foto-ilustracija: Profimedia/ Alamy

Ovo je odličan način da vežbate vaše mišiće lica, ali ne preterujte jer šećer u žvakama može da utiče na povećanje težine. Odaberite žvake bez šećera.

Maska od gline

Prirodna maska za lice od gline pomoći će vašoj koži da ne izgubi na čvrstini. Kako starimo, naša koža gubi elastičnost i tonus pada. Jednom nedeljno stavite masku od gline na lice kako bi ono izgledalo čvršće.

Ostavite alkohol i cigarete

Foto: Pixabay

Alkohol dovodi do zadržavanja vode u organizmu koja dovodi do oticanja lica. S druge strane, pušenje dovodi do pojave finih linija zbog kojih vaše lice izgleda starije i propalo.

Koristite šminku

Ovo je način kako da sakrijete salo na licu dok ga uz pomoć prethodnih saveta potpuno ne izgubite. Šminka vam može u mnogome pomoći jer konturisanjem možete da naglasite pojedine delove lica, a da druge sakrijete.

Kosa

Frizura vam može biti dobar saveznik u borbi za mršaviji izgled lica, tako da se posavetujte sa vašim frizerom da vam napravi neku zanimljivu frizuru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA