Zatvor može da dovede do pojave nesnosnih bolova - evo koji deo vašeg tela je najosetljiviji

Jedan od osećaja koji najviše frustrira je konstipacija

  • 0

Vi hoćete da imate stolicu, treba da imate stolicu, ali šta god da uradite i koliko god vremena da provodite na wc šolji ne uspevate ništa povodom toga jer vas uporno muči zatvor.

Nije ni čudo što smo bolesni kad sve vreme pogrešno sedimo na WC-šolji! (VIDEO)

Naše telo nekad reaguje na jako čudne načine i naš stomak je jedna od najvećih misterija, a ponekad dobijemo potrebu da se praznimo, imamo grčeve i gasove u nezgodnom momentu. Ali, jedan od najčešćih simptoma konstipacije, pored nadimanja i mučnine je i nesnosna glavobolja koja nikako ne prolazi.

Foto: Pixabay.com

- Telo koje muči zatvor gomila mnogo tečnosti u crevima kako bi omekšala stolica i to vodi do dehidratacije, što dovodi do povećanja dotoka krvi u mozak pa otud i glavobolja, objašnjava doktorka Mašfika Alam.

Sledeći uzrok glavobolje je i naš napor da izbacimo stolicu što je pre moguće, jer ukoliko je stolica tvrda i imamo veći napor on rezultira glavoboljom.

-U principu, glavobolja i zatvor se javljaju iz različitih razloga i drugačije se tretiraju. Ukoliko se jave istovremeno morate da uzmete u obzir da se vaše telo bori sa nekim drugim zdravstvenim problemom kojeg niste ni svesni sve do tada, rekao je Kejleb Baki zdravstveni i velnes ekspert.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

To može da ukazuje na fibromialgiju, celialgija, ili sindrom hroničnog umora. Ukoliko primetite neki od ovih simptoma obratite se vašem lekaru jer možda patite od nekog od ovih poremećaja, piše Pop Sugar. Kako biste izbegli ove probleme lekari savetuju da održavate crevnu floru i stolicu regularnom.

Pijte dosta tečnosti i budite hidrirani, ali izbegavajte napitke koji sadrže šećer i kofein. Jedite zdravi doručak i bavite se fizičkom aktivnosti kako biste održali creva u regularnom radu.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA