≫ 

Odlučila je da 2 nedelje svaki dan pojede po jabuku, a već nakon prvog dana je osetila neverovatnu promenu

Jabuke su jedna od najzdravijih vrsta voća koja čine čuda za vaš stomak

  • 0

Pored banana koje su odlične za stomak, ali ne baš i za probavu, jabuke su bogate vlaknima i mogu da učine čudo za vaš stomak.

5 stvari koje nikako ne biste smeli da radite posle obroka

U blagodet koju jabuke imaju za stomak uverila se Dženi koja je svoje omiljeno voće banane zamenila jabukama. Evo šta je za nju uradila jedna jabuka dnevno koje je jela dve nedelje.

Foto-ilustracija: Profimedia

- Apsolutno sam najveći fan banana, ali ovo voće mi nije činilo nikakvu uslugu kada je pražnjenje u pitanju. Banane su mi stvorile probleme sa zatvorom i da u slučaju ni vi niste čuli one mogu da izazovu konstipaciju.

S toga sam rešila da nedelju dana zamenim moje omiljeno žuto voće, crvenim i sočnim jabukama. Jedna jabuka dnevno drži lekara podaleko, ali ono čemu sam se ja nadala je da će ona da mi pomogne da vratim moja creva u normalan rad i pražnjenje.

Već prvog dana primetila sam razliku. Bez mnogo detalja, imala sam prijatno iznenađenje u toaletu. Nisam se osećala otečeno, naduto i sa više gasova zbog vlakana koja su me najviše plašila. Nisam imala ni onaj neprijatan pritisak u stomaku koji je označavao da moram do toaleta.

Foto: pixabay.com

Nastavila sam da jedem jednu jabuku dnevno samo da bih se uverila da to što se desilo prvog dana nije samo slučajnost. I nije bila. Toliko sam bila srećna zbog mojih organa za varenje da sam nastavila sa mojim režimom dve nedelje.

Jabuke pored toga što regulišu probavu imaju i manje kalorija od banana, a primetila sam i da sam duže vremena sita kada pojedem jabuku. Šećer iz banane mi je ponekad stvarao žudnju za slatkim, ali posle jabuke sama njena slatkoća bila mi je sasvim dovoljna, ispričala je Dženi.

VIDEO: Zbog specifične ishrane ovaj SPORT vodi u BOLESTI

Daljinac

(Telegraf.rs/popsugar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA