≫ 

Evo koliko je stvarno Petak 13. opasan po vaše zdravlje i život

Jeste li se danas probudili u strahu jer je Petak 13.?

  • 7

Oni koji su sujeverni danas su vodili računa da ustanu na desnu nogu, da ne slome ogledalo i obavezno su izvrnuli jednu čarapu na naličje kako bi izbegli gnev i maler koji nosi Petak 13.

Ako ste ovo uradili danas, na petak 13 - crno vam se piše! Bizarna sujeverja koja se vezuju za ovaj datum

Neka istraživanja bavila su se analizom loših stvari koje mogu da nam se dese na današnji dan i kako on može da utiče na naše zdravlje. Evo do kojih saznanja su došla.

Nisu veće šanse da ćete završiti u hitnoj

Foto-ilustracija: Telegraf/Možete biti mirni jer niste u riziku od toga da završite u Hitnoj pomoći...

Ne postoji povećani rizik od toga da ćete danas završiti u Hitnoj pomoći zbog nekog zdravstvenog problema. Nije zabeležen porast broja pacijenata koji su posetili hitnu pomoć zbog neke konkretne bolesti, ali je jedna jeziva statistika odskočila. Naime, reč je o povećanom broju slučajeva sa ubodnim ranama poput onih iz istoimenog horor filma "Petak 13.". Jezivo!

Vožnja na Petak 13. je čak i bezbednija...

U Danskoj, potražnja isplate osiguranja za vozila manja je čak za 300 zahteva na ovaj dan. Manje ima i prijava požara i potraživanja isplata vezanih za osiguranje nekretnina.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy/Potraživanja novca za osiguranje automobila i nekretnina manje je na današnji dan.

... osim ako ste žena

U Finskoj žene imaju veće šanse da umru u saobraćajnim nesrećana na današnji dan više nego nekog drugog, piše statnews.com. Kao razlog može da se smatra anksioznost koju ovaj dan izaziva i osećaj straha od današnjeg dana i malera koji on sa sobom donosi.

Ali, ko će ga znati

U Britaniji, rizik od toga da završite u bolnici nakon saobraćajnih nezgoda je za 52 odsto veći na Petak 13. nego nekog drugog petka u godini. Autori istraživanja koje je došlo do ovog podatka predlažu da danas ostanemo kod kuće.

Foto: Pixabay.com/Ako razmišljate o malerima - privući ćete ih sigurno danas!

Ipak, ne robujte sujeverjima i ne dajte se uplašiti. Ako vam crna mačka pređe put, pomazite je. Ako slomite ogledalo, napravite zanimljiv mozaik od komadića i ukrasite vaš dom. Sve se da rešiti, a ove godine Petak 13. očekuje nas samo još u julu.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    13. april 2018 | 12:22

    Ljudi, ali ja sam ustanovila da mi je broj 13 srecan broj i da mi je petak cak uspesniji dan od ostalih dana a da mi se takodje uvek nesto lepo desi kad je u petak 13-ti datum. Ja zaista ne znam sta je to samnom ali pocela sam da obracam paznju na to u zadnje 2-3 godine i na taj petak 13-ti bas su mi se desavale neke lepe stvari. Nisam valjda neki djavo, obicna sam osoba veoma pozitivna, dobronamerna i omiljena u drustvu, medjutim ja mislim da je moj primer dokaz da je ovaj baksuzluk petka i broja 13 cista izmisljotina.

  • 😊

    13. april 2018 | 17:39

    Ja sam se danas bas naradila. Sad cekam rezultate ako Bog da

  • Тодорић

    13. april 2018 | 14:53

    Петак 13 је опасан само за масоне.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA