≫ 

Ovo je ubedljivo najnezdravije povrće koje možete da pojedete - i pritom goji

Iako svi savetuju da je povrće zdravo, ipak ovo morate da izbegavate

  • 3

S obzirom da nam se bliži leto moramo da počnemo na vreme da spremamo naše telo za pokazivanje na plaži, a u tome nam je povrće najbolji saveznik – ali ne svo povrće.

Od debeljka do mišićave zveri za 60 sekundi: Svaki dan je snimao svoje debelo telo - a za 3 meseca ga je doveo do savršenstva

Novo istraživanje naučnika sa Harvarda ukazalo je na neke sorte povrća koje ne doprinose gubitku težine. 130.000 ljudi bilo je posmatrano tokom 20 godina, a praćene su njihove navike u ishrani i namirnice koje konzumiraju. Saznanja ovog posmatranja, dala su rezultate na osnovu kojih su stručnjaci zaključili koje povrće zapravo doprinosi dobijanju na težini.

Foto: Pixabay.com/Nije nam svo povrće saveznik u borbu protiv kilograma.

Otišli su toliko daleko u istraživanju da su mogli sa velikom sigurnošću da ukažu na povrće koje je najgore od svih kada je reč o gojenju. Najgore povrće koje možete da jedete u nadi da ćete smršati su kukuruz, krompir i grašak, koji dovode do kontraefekta, odnosno do gojenja.

Kukuruz se pokazao kao najgori sa 0.9 kilograma više tokom dve godine od povećanja porcije ovog povrća. Razlog za to je visoki glikemijski indeks, intenzivno povećanje šećera u krvi nakon konzumiranja koje osobu koja ga jede čini da se oseća još više gladno.

Foto: www.pixabay.com/nema ko ga ne voli, ali morate da budete umereni.

Kontradiktornost ovog istraživanja pokazala je da osobe koje su jele povrće bogato vlaknima, kao što je pasulj, izgubile su na težini nakon nekog vremena.

VIDEO: Pogledajte kako psića teraju da se hrani zdravo

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    19. april 2018 | 14:39

    Doslo prolece nikla mlada trava mladi listovi.I najbolje to da jedemo.

  • Dragana

    22. april 2018 | 09:38

    Bolje da ih čupamo. Radi zadnja loža, radi gluteus, ako čučneš i kvadriceps...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA