≫ 

4 prosta načina da aktivirate hormone koji će vam "spržiti" salo sa stomaka

Za telo iz snova morate da se potrudite

  • 2

Sve od odeće preko hrane koju jedemo utiče na to kako izgledamo, a najviše utiče to koliko smo i u kojim fizičkim aktivnostima aktivni.

Prosta svakodnevna stvar koja ženama u menopauzi može da olakša život

Iako svi žele da budu fit, gubljenje kilograma nije uopšte tako lak posao. Ako ste jedan od onih koji drže rigorozne dijete ne bi li smršali koje kilo, imamo rešenje za vas. Poznato vam je da ukoliko želite da smršate morate da korigujete vašu ishranu i da se fizički aktivirate. Trebate da jedete više voća i povrća jer vam mogu pomoći u snabdevanju organizma hranljivim sastojcima.

Foto: Pixabay.com/Sirovo povrće je vaš saveznik u borbi protiv viška kilograma.

Glavno pravilo je da vaš poslednji obrok treba da bude najkasnije do 19 časova. Čak iako radite sve kako treba, većina ljudi ima problem sa disbalansom hormona koji im otežava gubitak kilograma. Uz pomoć nekoliko pravila, uspećete da reaktivirate hormone zadužene za sagorevanje sala bez bilo kakvog neželjenog efekta po vaše telo.

Počnite tako što ćete eliminisati šećer iz vaše hrane tako što ćete se odreći slatkiša, kandiranog voća, kolača, bombona, obrađene hrane i slično. Iako su veoma ukusne, ove namirnice su bogate šećerima i ugljenim hidratima. Ova hrana nam daje energiju, ali kada prestanemo da je koristimo onda telo počinje da troši rezerve masti koje ima.

Povrće kao što je pasulj i zeleniš ima mnogo vlakana koja utiču na digestivni trakt i poboljšavaju varenje. Pokušajte da ih uvedete u vašu svakodnevnu ishranu što je više moguće, a konzumirajte više svežeg povrća nego obrađenog. Pomoći će vam da smršate, pa zato se odmah bacite na zeleniš.

Foto: Pixabay.com/Zaboravite na šećer ako želite da smršate.

Još jedna greška koju pravimo je da jedemo posle 19 časova. Prema rečima dijetetičara naš poslednji obilni obrok treba da bude između 16 i 17 sati. Umesto toga mi imamo tri mala obroka i večeramo salatu, piše speakingtree.in. Voda kao i voda i limun su odlični za detoksikaciju i treba ih konzumirati u ovom periodu kako bismo smanjili glad.

Takođe, ne bi trebalo da preskačemo obroke. Prestanite da jedete van kuće i postarajte se da vaši obroci budu spremljeni kao kod kuće.

Samo pametna ishrana vam neće biti od velike pomoći ako se ne aktivirate i ne počnete malo da vežbate. Započnite dan uz 10 minuta kardio vežbica i ovo začinite nekim treningom snage. Za samo nekoliko nedelja primetićete rezultate.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zivot

    19. april 2018 | 14:09

    a sta cu ja koji radim 3 smene.znaci vodim nenormalan zivot

  • ????

    20. april 2018 | 22:47

    Zivot:svi mi koji radimo smenski itekako vodimo nezdrav zivot!Al sta je tu je sami smo birali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA