≫ 

Da li noćna krema oštećuje lice ako se stavlja danju i obrnuto?

Koža lica ima različite funkcije danju i noću, pa su joj potrebne i dve različite kreme

  • 0

Zbog čega su za negu lica potrebne dve kreme za lice - krema za noć i dnevna krema? Da li ako ih obrnuto koristite to utiče na vašu kožu? Nemačka kozmetičarka Suzan Dethlefs tvrdi da je njihova upotreba povezana s bioritmom kože. Iako mnogi misle da je korišćenje iste kreme za dan i noć savršeno rešenje za uštedu, stručnjaci upozoravaju da je reč o različitim sastojcima.

Ovo će biti ubedljivo najpopularnija frizura ovog leta: Izrastak u duginim bojama je apsolutni hit

Dobra dnevna krema sadrži zaštitu od štetnih ultraljubičastih zraka i štiti kožu od uticaja prljavih materija iz okoline, a može se upotrebiti i kao podloga za make-up.

- Krema koja se nanosi na dnevnoj bazi najčešće sadrži antioksidanse koji kožu štite od slobodnih radikala i čuvaju lipide koji su neophodni kako bi ona izgradila svoj obrambeni sistem. - kaže Dethlefs.

Noćna krema je masnija

Krema koja se na kožu lica nanosi noću omogućava regeneraciju kože i "popravlja" štetu nastalu tokom dnevnog izlaganja materijama iz okoline.

- Noćna krema je nešto bogatije teksture od dnevne, ali ne nužno. Ima "anti-aging" učinak koji stimuliše obnovu ćelija, vraća elastičnost i smanjuje pojavu bora. Noćne kreme neguju kožu lica, hidratizuju je, pospešuju stvaranje kolagena, poboljšavaju cirkulaciju, zaglađuju kožu, obnavljaju ćelije kože i čine je mekšom.

Foto: Pixabay.com / Da li noćna krema oštećuje lice ako se stavlja danju i obrnuto?

Dnevna krema štiti

Tokom noći koža se priprema za oporavak i hidratizaciju, a jačanjem zaštitnog sloja kože krema koja se nanosi pre spavanja dugoročno ima veliku dobrobit za pore lica. Ali, ako se primenjuje tokom dana može stvoriti utisak masne kože.

Koža lica ima različite funkcije danju i noću. Danju ulaže više energije na zaštitu od stresa i drugih štetnih činilaca zbog čega dnevna krema povećava elastičnost i otpornost kože. Pre nanošenja kreme za noćnu negu ključno je da temeljno uklonite svu šminku i nečistoću s lica. Tek tada noćna krema može biti delotvorna.

Da li dnevna krema može da ošteti kožu ako se kotristi noću?

Ne postoje nikakvi naučni dokazi da će ako obrnete redosled svojih krema to štetno uticati na vašu kožu, ali treba imati na umu da ako im obrnete redosled, one neće obavljati svoju pravu funkciju i vaša koža neće biti zaštićena na adekvatan način.

Daljinac

(Telegraf.rs / D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA