≫ 

Godinama je mislila da ima alergiju - a zapravo joj je iz nosa curila tečnost iz mozga

Simptomi nekih zdravstvenih stanja često znaju da zbune lekare

  • 0

Već pet godina Kendra Džekson patila je od konstantnih glavobolja i curenja iz nosa, a sve je to bila posledica mnogo ozbiljnijeg zdravstvenog problema od hronične prehlade i alergije.

Prva pomoć iz prirode: Uz pomoć ovog biljnog čaja ublažite simptome alergije

Ona se požalila da je svuda sa sobom morala u džepovima da nosi papirne maramice jer joj je nos konstantno curio, a sluz se slivala i niz grlo. Prve simptome primetila je nakon saobraćajnog udesa 2013. godine kada je glavom udarila u kontrolnu tablu. Od tada je kašljala, kijala, imala problema sa spavanjem i bolne glavobolje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Glavobolja i nesanica bile su ozbiljan simptom koji je ukazivao da nešto nije u redu.

- Nisam mogla da spavam, bila sam kao zombi, izjavila je ona.

Nakon što ju je pregledao specijalista otkriveno je da joj zapravo tečnost iz mozga curi kroz nos i dolazilo je do gubitka 237 mililitara tečnosti dnevno. Ova tečnost poznata je kao mozdano-kičmena tečnost rinoreja i nastaje kao posledica neoperisane povrede u 80 odsto slučajeva, piše medicaldaily.com.

Ova tečnost je prozirna i kreće se oko malog i velikog mozga, ali i kičmene moždine. Ima više važnih funkcija kao što je učestvovanje u radu mozga, održavanju očnog pritiska i čišćenje metaboličkog otpada.

Do curenja dolazi kada je moždana opna oštećena, a ukoliko se curenje ne leči može da dođe do razvoja ozbiljne infekcije. Najčešće dolazi do povrede nakon saobraćajne nesreće. Spontano dolazi do curenja usled povećanja pritiska u lobanji usled prekomerne težine, ali i kod starijih osoba.

Foto: Pixabay.com/ Curenje iz nosa bilo je posledica mnogo ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Rešenje za ovaj problem je operacija. U njenom slučaju lekari su upotrebili nejno masno tkivo kako bi zatvorili rupu iz koje je curila tečnost. Pacijentkinja je izjavila da se oseća bolje nakon zahvata, da joj se spavanje vratilo u normalu i posle mnogo godina osetila je olakšanje u glavi.

VIDEO: Da li prdež može da produži život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA