≫ 

Svaka druga žena u Srbiji ne može da smrša zbog ove opasne bolesti - a ovo je jedini način da izgube suvišne kilograme

Veliki broj žena pati od sindroma policističnih jajnika koji im otežavaju život

  • 0

Nije mit niti prevara da je borba sa suvišnim kilograma mnogo teža ženama koje pate od sindroma policističnih jajnika od koga boluje svaka druga žena.

Policistični jajnici muče svaku drugu ženu, a za ovu potpuno prirodnu terapiju kažu da čini čuda

Ovaj sindrom se javlja usled poremećaja hormona u organizmu koji se javlja zbog viška kilograma koji se gomilaju oko struka, a masno tkivo na stomaku utiče i na nivo insulina koji pomaže telu da obradi šećer koji nam izaziva gojenje.

Foto-ilustracija: Profimedia/ Policistični jajnici muče svaku drugu ženu.

Žene koje su u potpunosti zdrave, počinju da sagorevaju kalorije čim se probude sve dok ne jedu. Žene koje boluju od ovog sindroma ne sagorevaju masti jer je njihovo telo programirano da ih gomila, zbog čega je njima teže da smršaju. Postoji par trikova koje možete da primenite ne biste li izgubile kilograme ako patite od ovog sindroma.

Ne postoji magično rešenje za ove žene, jer smanjenje ugljenih hidrata smanjuje i insulin koji može da pomogne u mršavljenju. One moraju da povećaju unos proteina, pa se zato slobodno poslužite povrćem kao što je lisnato zeleno povrće, grašak i šargarepe, kao i dve porcije voća, ali nikako soka.

Foto-ilustracija: Profimedia/ Pored policističnih jajnika, postoji i opasnost od dijabetesa.

Kada je reč o vežbanju, preporučuje se intenzivan trening kao što je kardio ili neki koji dovodi do ubrzanja pulsa. Savetuje se i da dovoljno spavate jer policistični jajnici dovode do pojave apnee koja izaziva buđenje noću i insomniju. Nedostatak sna uzrokuje gojenje jer remeti hormone koji kontrolišu glad i sitost, zbog čega se savetuje minimum 7 sati sna tokom noći.

Zbog toga što je borba sa suvišnim kilogramima teška i često ne daje željene rezultate, žene koje pate od ovog sindroma sklone su depresiji i anksioznosti koje i same otežavaju mršavljenje. Ukoliko mislite da imate ovakav problem, obratite se lekaru kako biste dobili adekvatnu terapiju.

VIDEO: Sport koji vodi u smrt zbog specifične ishrane

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA