≫ 

Evo kako da uz pomoć cvekle otkrijete da li vam je kiselina u stomaku prejaka

Zanimljivo je da uz pomoć samo jedne namirnice možemo da utvrdimo kakva nam je stomačna kiselina

  • 0

Jedenje cvekle može da vam pomogne da odredite nivo stomačne kiseline i tako ćete znati da li trebate da reagujete i na koji način.

Uz ovih 5 namirnica izgledaćete više seksi i bićete izdržljiviji u spavaćoj sobi

Kada jedete cveklu, ako je vaš urin proziran i normalne boje onda imate dovoljno stomačne kiseline. Ukoliko vam je urin roze boje, onda je stomačna kiselina slaba. Ukoliko imate manje kiseline vaš želudac ne može da svari proteine kako treba i ono će da završi u tankom crevu kao fragmenti proteina pre nego kao amino kiseline.

Foto-ilustracija: Foter/Katrinitsa/Cvekla može da vam pomogne da otkrijete probleme sa stomakom

Ovo može da dovede do mnogo problema, kao što je retka stolica, nedovoljna absorbcija vitamina B12 koja dovodi do umora i konstantne iscrpljenosti organizma.

Iskoristite ovaj jednostavan test kako biste otkrili da li je sve u redu sa vašim stomakom. Ukoliko vam je urin roze boje onda morate da uradite nešto od sledećeg:

- pijte 2 čaše vode 15 do 30 minuta pre obroka;

- pijte veliki gutljaj jabukovog sirćeta.

Pored toga što može da vam pokaže imate li problem sa stomakom, cvekla ima antikancerogena dejstva, veoma je zdrava namirnica i odlična je u borbi protiv upalnih procesa u telu. Pigmenti iz cvekle pomažu telu u procesu detoksikacije tokom koga su napadnuti otrovi koji se vezuju za druge molekule i tako se izbacuju iz organizma.

(Telegraf.rs/http://besthealthyguide.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA