≫ 

Ovo je ubedljivo najprljavija stvar u doktorskoj ordinaciji koju možete da dodirnete

Svi znaju da su bolnice i ordinacije puno bekterija i virusa, ali sigurno niste očekivali da ih ima čak i na ovom mestu

  • 0

Poseta lekaru treba da vam pomogne da pobedite grip ili prehladu, da sprečite neke teže zdravstvene tegobe ili da samo proverite da li je vaš organizam u dobrom stanju. Ali, osim bolesnih ljudi, koji vam kašljanjem i kijanjem mogu preneti viruse, u čekaonicama i ordinacijama se nalaze i bakterije, i to na mestima za koje nikad ne biste ni pretpostavili.

4 stvari koje ni u ludilu ne smete prati deterdžentom za pranje posuđa

Novo istraživanje koje je sproveo sajt "InsuranceQuotes.com" je otkrilo da je najprljavija stvar u svakoj ordinaciji, odnosno ona koja ima najviše bakterija, zapravo stalak za pisanje koji se koristi za potpisivanje papirologije.

Ako vam konobar donese čašu mlake vode, odmah je vratite: Postoji veliki razlog zašto to uvek treba da uradite

Foto: Pixabay.com / Stvar koja ima najviše bakterija je stalak za pisanje koji se koristi za potpisivanje papirologije

Istraživači su testirali nekoliko najkorišćenijih predmeta iz tri lekarske ordinacije kako bi videli koja je površina bila "najprljavija". Oni su sproveli 12 testova na četiri površine, za koje su utvrdili da su najviše dodirivane od strane pacijenata i doktora.

Analiza svih ovih predmeta je otkrila da je olovka sa kartonom za potpisivanje papirologije najprljavija stvar u ordinaciji i da ima skoro 8 miliona formiranih bakterijskih kolonija (CFU). Ti rezultati govore o sposobnosti bakterija da žive i da se reprodukuju kako bi se formirale i druge bakterije iste vrste. Na primer, olovka za pisanje je imala više od 46.000 klica, što je više nego u prosečnom toaletu.

Foto: Pixabay.com / Olovka i papiri u ordinaciji imaju skoro 8 miliona formiranih bakterijskih kolonija

Tastatura koju koriste lekari je bila druga najsmrtonosnija stvar u ordinaciji, a za njom slede stolice u čekaonici i kvake. Svi ti predmeti sadrže više bakterija nego što ih ima u toaletu.

(Telegraf.rs / Izvor: msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA