≫ 

Uznemirujući video pokazuje kako tačno cigarete uništavaju naše srce (VIDEO)

Cigarete uništavaju mnogo više od vaših pluća

  • 0

Svi zanju da je pušenje loše za vaša pluća, ali možda niste znali da je duvan odgovoran za jednu od deset smrti od bolesti srca.

Šta smete, a šta ne i u kojim količinama da unesete u Grčku i druge zemlje Evrope (DETALJNO UPUTSTVO)

Svetska zdravstvena organizacija objavila je video kako cigarete loše utiču na naše srce. Pored toga što upozorava pušače kako njihovo srce strada zbog pušenja, video pokazuje i kako pasivno pušenje utiče na naše zdravlje i izlaže nas riziku od infarkta i šloga.

Cigarete ne uništavaju samo pluća već i srce Foto-ilustracija: Profimedia, Pixabay

Kako bi ilustrovao efekte pušenja, u video klipu koji traje 30 sekundi možemo da vidimo kako se srce od zdravog brzo razboljeva i biva ispunjeno pukotinama. Za razliku od onih koji nikada nisu pušili, pušači imaju duplo više šansi od infarkta. Oštećenja od pušenja sprečavaju srce da radi kako treba. Ono menja položaj srčanih arterija i uzrokuje gomilanje masti koje određuju količinu krvi i hranljivih materija koje dopiru do srca. Pušenje dovodi do formiranja krvnih ugrušaka koji onemogućavaju protok krvi.

Odustajanje od cigareta nije lako, ali vaše telo će vam biti zahvalno. Obavezno se konsultujte sa vašim lekarom koji način odvikavanja vam predlaže kako biste bili uspešni u prekidanju ove nezdrave navike, a vrlo brzo ćete primetiti poboljšanje kada je reč o zdravlju.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA